Paaltjes kerkhof Wetsens op termijn verwijderd

Donderdag 15-08-2019
WETSENS - Het college van kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente Dokkum Aalsum Wetsens heeft naar aanleiding van de vele kritische en oprecht gemeende reacties op het plaatsen van “pealtjes” op het kerkhof in Wetsens zich opnieuw beraden en besloten om de “pealtjes ” weer te verwijderen, zodra er een betaalbaar alternatief systeem (bijvoorbeeld een GPS systeem) beschikbaar is waarmee de exacte plaats van het graf op het kerkhof kan worden aangeduid.

In een werkgroep bestaande uit leden van het College van Kerkrentmeesters en leden van de beheercommissie van de St. Vitus kerk wordt dit verder uitgewerkt. De intentie is en blijft dat er een duurzame en zorgvuldige registratie tot stand komt, waarbij optimaal rekening wordt gehouden met de gevoelens en beleving van heel veel mensen.

In verband met de overdracht, de continuïteit in de toekomst en om het mogelijk te maken dat de grafduiding door meerdere mensen verzorgd kan worden had College van Kerkrentmeesters, om fouten te voorkomen, besloten om via paaltjes de plaats van elk graf te markeren. Gezien de vele reacties ziet het college het plaatsen van de “pealtjes” nu als een tussenstap om te komen tot een exacte aanduiding van de graven, waarbij het aanzien van het kerkhof na realisering niet wordt aangetast.

terug naar overzicht
Paaltjes kerkhof Wetsens op termijn verwijderd


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie