Paaltjes kerkhof Wetsens op termijn verwijderd · Foto('s): 

Paaltjes kerkhof Wetsens op termijn verwijderd

donderdag 15 augustus 2019

Het college van kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente Dokkum Aalsum Wetsens heeft naar aanleiding van de vele kritische en oprecht gemeende reacties op het plaatsen van “pealtjes” op het kerkhof in Wetsens zich opnieuw beraden en besloten om de “pealtjes ” weer te verwijderen, zodra er een betaalbaar alternatief systeem (bijvoorbeeld een GPS systeem) beschikbaar is waarmee de exacte plaats van het graf op het kerkhof kan worden aangeduid.

In een werkgroep bestaande uit leden van het College van Kerkrentmeesters en leden van de beheercommissie van de St. Vitus kerk wordt dit verder uitgewerkt. De intentie is en blijft dat er een duurzame en zorgvuldige registratie tot stand komt, waarbij optimaal rekening wordt gehouden met de gevoelens en beleving van heel veel mensen.

In verband met de overdracht, de continu├»teit in de toekomst en om het mogelijk te maken dat de grafduiding door meerdere mensen verzorgd kan worden had College van Kerkrentmeesters, om fouten te voorkomen, besloten om via paaltjes de plaats van elk graf te markeren. Gezien de vele reacties ziet het college het plaatsen van de “pealtjes” nu als een tussenstap om te komen tot een exacte aanduiding van de graven, waarbij het aanzien van het kerkhof na realisering niet wordt aangetast.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?