Readtsjes naar Sportpark Keatsjemuoilan · Foto('s): 

Readtsjes naar Sportpark Keatsjemuoilan

donderdag 08 oktober 2015

Komende zondag reizen De Westereenders af naar Oentsjerk waar de Zondaghoofdmacht van de V.C. Trynwâlden de tegenstander zal zijn. Vorig seizoen wonnen de roodgroenen tweemaal van de equipe uit “De Tsjerken” en de ontmoeting op de kunstmat eindigde in 0-1 door een treffer van Peter Jan Schuts.

De return in De Westereen werd met 4-0 gewonnen door ” De Readtsjes ” en Hette Visser, Tjitze van der Land, Jan Eisma en Henk van der Wal waren de doelpuntenmakers. Tot dusver speelde de thuisploeg gelijk bij koploper SC Franeker 2-2 en won men vorige week bij Oerterp door een doelpunt van Daan Smit met 0-1. De beide thuisduels in dit nog prille seizoen werden verloren tegen respectievelijk Geel Wit ( 0-2 ) en Nicator ( 0-3 ) en het duel bij LVV Friesland werd afgelast.

In de formatie van Jan Hulzinga zijn de gebroeders van Foeken, Jacob Seinstra en Daan Smit al jarenlang een vaste waarde. Daarnaast is Sander Seinstra teruggekeerd op het oude nest na een avontuur bij FVC. Door vele voetballiefhebbers uit de regio werd de equipe uit Oentsjerk evenals “De Readtsjes” voor het seizoen getipt als outsider voor eventuele promotie. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om zondag naar Kaetsjemuoilan af te reizen.

De Westereenders kennen een prima start van de competitie en kwamen vorige week knap terug op 2-2 na een 0-2 achterstand in een enerverend duel tegen SC Leovardia. In Sint Anne werd met 2-1 verloren maar bij Drachten pakte het team van Henk Buning een punt (2-2) en de thuiswedstrijden tegen Akkrum en Oerterp werden gewonnen met 3-1 en 4-0. Gezien de resultaten in het verleden hebben “De Readtsjes” het traditioneel altijd lastig in “De Tsjerken” maar als zij zich willen handhaven in de top van 3A dan is winst noodzakelijk voor de Westereenders. Het duel begint om 14.00 uur en zal onder leiding staan van arbiter A. Schram en Yde Prins zal te beluisteren zijn op RTV-Noordoost Friesland met een live verslag van deze ontmoeting.

Tweede Team
Het tweede team van de Zondagafdeling van de V.V. Zwaagwesteinde verloor vorige week terecht met maar liefst 1-6 van koploper ONB. Bij de bezoekers speelde o.a oud-readtsje Simon Brilstra een puike wedstrijd en de formatie uit Drachten lijkt een maatje te groot voor hun tegenstanders in deze competitie. Theun Elzinga scoorde voor het team van coach Sjouke Borger de enige treffer en komende zondag reizen de Westereenders af naar Bergum waar om 10.00 wordt afgetrapt. Hoogstwaarschijnlijk komen ” De Readtsjes ” dan weer een oud-readtsje tegen want Ate Ritsma speelt normaal bij de ongeslagen thuisploeg nog regelmatig een wedstrijdje mee.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio