Readtsjes winnen thriller op Sportpark De Griene Greide · Foto('s):

Readtsjes winnen thriller op Sportpark De Griene Greide

maandag 24 november 2014

Vanaf het eerste fluitsignaal van de uit Leek afkomstige arbiter Alkema had de ontmoeting tussen Ureterp en De Westereen een hoge amusementswaarde. Mede door het hoge tempo leden beide ploegen veelvuldig balverlies en ging het spel op en neer op de gladde grasmat van het fraaie Ureterper sportpark.

Na circa dertig enerverende minuten scoorde Peter Jan Schuts, na prima voorbereidend werk van Wim van der Bijl en Lieuwe de Roos, de eerste treffer voor ”De Readtsjes”. Even later stonden de gebroeders van der Galiën aan de basis van de tweede treffer van Schuts, want na een geniale steekpass van Johannes behield Tjalling het overzicht en was Schuts er als de kippen bij om de 0-2 aan te tekenen.

De thuisploeg ging onder luide aanmoedigingen van de fanatieke aanhang op jacht naar de”anschlusstreffer”en na een tweetal prima reddingen van de Westereender goalie Klaas Atema was het in de veertigste minuut uiteindelijk Erwin van der Wal die toch de verdiende 1-2 scoorde. In de blessuretijd van de onderhoudende eerste helft kwam de gelijkmaker op het scorebord en na goed voorbereidend werk van Ureterper uitblinker Lieuwe Veenstra en Jelmer Hijlkema was het wederom Erwin van der Wal die de aanhang van de thuisploeg liet juichen.

Na de theepauze kwam de formatie van trainer Johan van Slooten goed uit de startblokken en was Jelmer Hijlkema de gevierde man op Sportpark De Griene Greide, want hij schoot na circa twee minuten de 3-2 tegen de touwen. De weer in grote getale meegereisde Westereenders lieten zich na deze deceptie ook horen en het team van Henk Buning stroopte na een moeilijke fase in de wedstrijd de mouwen weer omhoog.

Langzamerhand namen de Westereenders het initiatief weer over van de thuisploeg en ook in deze tweede helft bleef het een boeiend schouwspel voor het aanwezige publiek. Eerst was het Jan Eisma die op aangeven van Tjalling van der Galiën koelbloedig de 3-3 binnenschoot en de captain van”De Readtsjes”was een fractie later zelf verantwoordelijk voor de Westereender voorsprong. De voor de moegestreden Wim van der Bijl ingevallen routinier Hette Visser gaf Jan Eisma na een prachtige assist de mogelijkheid om zijn tweede treffer van de middag te noteren. Lieuwe de Roos was uiteindelijk verantwoordelijk voor het slotakkoord en nadat de 3-6 op het scorebord was verschenen floot de Leekster arbiter Alkema voor het laatst deze middag op zijn fluit.

Al met al opnieuw een prima overwinning voor de zondaghoofdmacht van de VV Zwaagwesteinde en volgende week spelen ”De Readtsjes” een thuiswedstrijd (aanvang 14:00 uur) tegen de nieuwe fusieclub FC Harlingen.

© Verslag: Ruurd Leegstra

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00