Regen zorgt voor record aantal kijkers stream Admiraliteitsdagen · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Regen zorgt voor record aantal kijkers stream Admiraliteitsdagen

zaterdag 07 september 2019

Vrijdagavond was de traditionele Night of the Praams van de negende editie van de Admiraliteitsdagen. Helaas zat het weer niet mee, veel regenbuien passeerden de binnenstad van Dokkum en zo werd het een spetterend spektakel. Veel mensen kozen ervoor om de registratie van RTV NOF (in samenwerking met Omrop Fryslân) aan te zetten om het evenement ‘droog’ te kunnen volgen. 

Dit zorgde direct al voor een record-aantal kijkers naar de vrijdagavond op de streams van RTV NOF. Met kijkers vanuit de hele wereld (zie kaartje), waardoor sommige mensen de website niet of slecht konden bereiken. “In de pauze en na afloop van de interland Duitsland-Nederland waren er enorme pieken in het aantal kijkers te zien, fantastisch voor alle vrijwilligers die keihard werken aan de realisatie van de uitzendingen”, aldus de programmaleiding van de Streekomroep voor Dantumadiel en Noardeast-Fryslân.

Vanwege het slechte weer werd door overmacht helaas de verbinding van de webstream onderbroken. Ook kwamen er diverse kijkersvragen binnen waarom het beeld op de streams en computer helderder is als op tv-kanaal 20 van Kabelnoord. ‘Dit heeft te maken met het uitzendformaat, RTV NOF zend via internet HD beelden uit, op het platform van de kabelmaatschappij uit Dokkum wordt nog in SD kwaliteit uitgezonden, waardoor de beeldkwaliteit halveert’.

‘We willen graag op korte termijn de overstap naar HD maken, maar daarvoor moet er wel genoeg bandbreedte bij Kabelnoord beschikbaar zijn. Onlangs zijn de kanalen van Fox ook opgeschaald naar de hogere uitzendkwaliteit, waardoor kijkers veel beter beeld ervaren, aan onze kant zijn we er klaar voor’.

Regen zorgt voor record aantal kijkers stream Admiraliteitsdagen · Foto('s): RTV NOF
Regen zorgt voor record aantal kijkers stream Admiraliteitsdagen · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?