Regen zorgt voor record aantal kijkers stream Admiraliteitsdagen

Zaterdag 07-09-2019
DOKKUM - Vrijdagavond was de traditionele Night of the Praams van de negende editie van de Admiraliteitsdagen. Helaas zat het weer niet mee, veel regenbuien passeerden de binnenstad van Dokkum en zo werd het een spetterend spektakel. Veel mensen kozen ervoor om de registratie van RTV NOF (in samenwerking met Omrop Fryslân) aan te zetten om het evenement ‘droog’ te kunnen volgen. 

Dit zorgde direct al voor een record-aantal kijkers naar de vrijdagavond op de streams van RTV NOF. Met kijkers vanuit de hele wereld (zie kaartje), waardoor sommige mensen de website niet of slecht konden bereiken. “In de pauze en na afloop van de interland Duitsland-Nederland waren er enorme pieken in het aantal kijkers te zien, fantastisch voor alle vrijwilligers die keihard werken aan de realisatie van de uitzendingen”, aldus de programmaleiding van de Streekomroep voor Dantumadiel en Noardeast-Fryslân.

Vanwege het slechte weer werd door overmacht helaas de verbinding van de webstream onderbroken. Ook kwamen er diverse kijkersvragen binnen waarom het beeld op de streams en computer helderder is als op tv-kanaal 20 van Kabelnoord. ‘Dit heeft te maken met het uitzendformaat, RTV NOF zend via internet HD beelden uit, op het platform van de kabelmaatschappij uit Dokkum wordt nog in SD kwaliteit uitgezonden, waardoor de beeldkwaliteit halveert’.

‘We willen graag op korte termijn de overstap naar HD maken, maar daarvoor moet er wel genoeg bandbreedte bij Kabelnoord beschikbaar zijn. Onlangs zijn de kanalen van Fox ook opgeschaald naar de hogere uitzendkwaliteit, waardoor kijkers veel beter beeld ervaren, aan onze kant zijn we er klaar voor’.

terug naar overzicht

© Foto's: RTV NOF

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie