Remise festival derde ronde zomercompetitie dammen · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Remise festival derde ronde zomercompetitie dammen

donderdag 28 mei 2015

Van de zeventien partijen die afgelopen dinsdagavond werden gespeeld in de Hof van Schoterland te Mildam werden er maar liefst twaalf remises genoteerd. Dit geeft wel aan dat de spelers aan elkaar gewaagd zijn of er wordt te weinig risico genomen om tot de volle winst te komen.

In de hoofdgroep hield Henk Jonker uiteindelijk één brikje te weinig over om Bernard Post nog in het nauw te drijven en was remise de oplossing. Reinout Sloot Leeuwarden gaf medeorganisator Henk Hosper uit Mildam het nakijken door eerst één schijfje op te peuzelen en daarna de partij naar zijn hand te zetten. Hiermee lijkt Reinout direct één der kanshebbers voor de ereprijzen.

Gerrit Terpstra uit Bakkeveen oefende de nodige druk uit op zijn tegenstander Martin Boersbroek uit Nieuwehorne, maar dat was onvoldoende voor de winst. Winst leek te ontstaan voor Jelle Jongsma uit Oudehorne tegen Karel de Bruin uit Drachten. Snelle Jelle was echt te snel en gaf Karel de gelegenheid de resterende vierde schijf te bemachtigen en toen werd tot remise besloten.

Bert Oegema uit Molenend had zich verkeken op een doorbraak van Sytze Jonker uit Oudega en moest nog maar zien over de damlijn te komen. Sytze ging echter in zijn veroveringsdrang enorm de fout in door op tweeslag te gaan staan en de plakker die Bert toen uithaalde was vernietigend. Waarschijnlijk heeft deze zet wel een slapeloze nacht gekost, daar minstens één punt zou zijn behaald. Letter better Sytze.

TTS coryfee Cees Dijkstra uit Buitenpost mocht het proberen tegen clubgenoot Joop de Graaf uit Oudega. Met nog zestien schijven ieder op het bord werd een complexe afruil voorbereid en daarna waren ze het al gauw eens over remise. De Harrekiet Jan Hiemstra blijft verrassen in dit toernooi. De uit Twijzelerheide afkomstige Piet Wiersma had schijnbaar nog geen kennis genomen van der eerdere uitslagen van Jan en leek op een voordelige eindstand af te stevenen. Door een opmerkelijk offer van twee schijven wist Jan door te breken en zat hij als enige in deze ronde in het blauw vanwege het grote ratingverschil.

Rennie Bloemsma de enigste vrouwelijke deelneemster had volgens tegenstander Wim Riddersma uit Drachten kansen laten liggen in de partij, maar desondanks was Wim één van de weinigen die deze ronde de volle winst behaalde. Good old Willem van der Velde uit Ureterp hield deze keer zijn klokje wel goed in de gaten en kwam remise overéén met Sytze Terpstra uit Birdaard. Heerenveen -Mildam clubgenoten Sjoerd van der Molen en Andries Oord kwamen tot remise.

Maandag 1 juni wordt ronde vier gehouden in café de Haven te Surhuisterveen. Ype Kroodsma uit Buitenpost blijft voorlopig virtueel leider van het klassement. Wellicht dat in de volgende ronde waarbij een vrije loting plaatsvindt hier verandering in gaat komen.

1. Ype Kroodsma Buitenpost 1.389
2. Jouke de Haan Grijpskerk 1.334
3. Klaas Mondria Wolvega 1.334
4. Geert Rozenberg Mildam 1.333
5. Karel de Bruin Drachten 1.278

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Remise festival derde ronde zomercompetitie dammen · Foto('s): Eigen foto's
Remise festival derde ronde zomercompetitie dammen · Foto('s): Eigen foto's
Remise festival derde ronde zomercompetitie dammen · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio