RTV NOF genomineerd voor Lokale Media Award 2022 · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

RTV NOF genomineerd voor Lokale Media Award 2022

donderdag 19 mei 2022

HILVERSUM – Streekomroep RTV NOF is door een vakjury genomineerd voor een Lokale Media Award in de categorie Nieuws & achtergronden met het programma Het verhaal van de familie van der Wal na een allesverwoestende brand. Andere kanshebbers zijn SCHIE TV (Schiedam) – Verkiezingsdebat en Sleutelstad (Leiden) – Afrekenen met vier jaar gemeentepolitiek. De NLPO maakte alle genomineerden donderdag bekend. Mei 2021 ging het bedrijf in Noardburgum in vlammen op. Om antwoord te geven op alle vragen in de regio gaven Lieuwe en Akkelien een interview aan RTV NOF waarin ze reageerden op het heftige nieuws.

 

 

Uitreiking Lokale Media Awards 

Op vrijdagavond 10 juni is de feestelijke uitreiking van de Lokale Media Awards in Beeld en Geluid Hilversum. Dan weten we wie naar huis gaat met een award. De Lokale Media Awards worden uitgereikt in de categorieën Nieuws en achtergronden, Audio, Video, Innovatie en Presentatietalent. Ook wordt de prijs voor Omroepvrijwilliger van het Jaar en de prijs voor Omroep van het Jaar uitgereikt. Na twee selectieronden zijn bijna 200 inzendingen teruggebracht tot 19 nominaties in vijf categorieën.

Rik van de Westelaken: “In de lokale journalistiek is veel gebeurd het afgelopen jaar. Als jury hebben we gezien dat niveau gestegen is – er is geïnvesteerd in de journalistieke groei en dat werpt zijn vruchten af. We hebben bijzondere diamantjes voorbij zien komen – dat smaakt naar meer. Het blijft moeilijk om inzendingen met elkaar te vergelijken: toch denken we dat de nominaties een mooie afspiegeling vormen van wat er bij de lokale omroep gebeurt.”

Presentatietalent 

Eerder werd al bekend dat RTV NOF-presentatrice Carina Roemers uit Dokkum door de jury genomineerd is voor de titel Presentatietalent van 2022. Carina maakt voor RTV NOF de serie: ‘Wat een Vak’, waarbij ze meeloopt met inwoners van Noordoost-Fryslân die bijzonder werk hebben.

Geweldig nieuws

“Twee nominaties in een landelijke competitie, voor het relatief kleine RTV NOF, dat is echt geweldig nieuws”, laat voorzitter Marco Keizer van Streekomroep RTV NOF weten. “Het onderstreept nogmaals dat de weg die we zijn ingeslagen met pilots en samenwerkingen met Omrop Fryslân en de NOS zijn vruchten afwerpt. We zijn hard bezig om de politiek te overtuigen met een basisbekostiging te komen voor deze nieuwsvoorziening”.

RTV NOF genomineerd voor Lokale Media Award 2022 · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 16:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 16:00 - 18:00
  Op naar het weekend!
  Peter Visser neemt je mee het weekend in met gezellige muziek.
 • 18:00 - 20:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio