SC Veenwouden ontvangt koploper Leeuwarder Zwaluwen · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

SC Veenwouden ontvangt koploper Leeuwarder Zwaluwen

vrijdag 19 april 2019

Zaterdagmiddag mag SC Veenwouden de nieuwe koploper, de Leeuwarder Zwaluwen, ontvangen. De Leeuwarders zitten in een flow en scoren met de gebroeders Musliu er wekelijks lustig op los. Afgelopen week werd ’t Fean ’58 met een 7-1 nederlaag terug naar Surhuisterveen gestuurd. De vraag is of SC Veenwouden zaterdag een antwoord kan geven. De buren in Burgum zouden er wat blij mee zijn.

De laatste wedstrijden van SC Veenwouden, tegen VV Hardegarijp en TONOGO, verliepen ronduit teleurstellend. Beide wedstrijden werden met 1-0 verloren. Voetballend kon SC Veenwouden het spel niet maken en liep in beide wedstrijden tegen een tegentreffer aan. Het ontbreekt vanwege wat blessures ook enigszins aan scorend vermogen. Waren er wel punten gepakt dan had coach Anton van Zwol met SC Veenwouden al een hele goede stap kunnen zetten naar definitieve handhaving.

En eerlijk is eerlijk, de kans is vanmiddag aanwezig dat de Feanwȃldsters geen punten halen tegen de toch wel favoriete Sweltjes. In de eerdere uitwedstrijd verloor SC Veenwouden met 5-2. Een resultaat zou een opsteker zijn. Voor SC Veenwouden liggen de belangen vooral in de inhaalwedstrijd tegen VV Nijland en de uitwedstrijden tegen ’t Fean en CVVO. Daar liggen de grootste kansen om de laatste punten binnen te halen en een vervolg in de 2de klasse voor het nieuwe seizoen definitief veilig te stellen.

Doelpuntenmachine
Carlo Rietdijk gaat met de Sweltjes vol overtuiging voor het kampioenschap. De trainer heeft zijn contract weer met een jaar verlengd en volgend seizoen kan de vereniging een prachtig nieuw 1ste klasse waardig complex in gebruik nemen. Afgelopen weekend verloor BCV Burgum van SC Joure en daarmee namen de Leeuwarders de koppositie over van de Burgumers. Er wordt dit seizoen door de Leeuwarder Zwaluwen veel gewonnen en meestal met grote uitslagen. De uitschieters zijn de zevenklappers tegen zowel CVVO als ’t Fean ’58. Jeton Musliu is de klasse-topscorer met maar liefst 24 goals. Zijn broer Arton Musliu heeft er 20 goals in liggen en Jaring Wouterlood van Doesburg heeft 10 goals achter zijn naam staan.

Het is voor SC Veenwouden trainer Anton van Zwol zaak om zijn team zaterdag geconcentreerd het veld in te sturen tegen een gedreven Leeuwarder Zwaluwen. Dat zal waarschijnlijk ook veel tegenhouden zijn. De Sweltjes zullen naar verwachting het spel moeten en ook willen maken. En toch blijft voetbal een bijzonder spelletje waarbij verrassingen zeker niet zijn uitgesloten. SC Veenwouden zal er alles aan doen om op slinkse wijze de spreekwoordelijk stok in het Leeuwarder wiel te steken. Dat is eerder deze week Ajax en Tottenham Hotspurs ook gelukt. Dus waarom zou dat vanmiddag niet kunnen. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de ervaren scheidsrechter Daan van Gulik. De wedstrijdsponsor deze week is Loonbedrijf L. van der Weg van Feanwâldsterwal.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 08:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 08:00 - 09:00
    Goed Gestemd
    Oebele en Sia Vries
  • 09:00 - 11:00
    Tsjerke-tsjinst
    Dienst uit de streek
  • 11:00 - 12:00
    Capriccio
    Haite Schukking
  • 12:00 - 14:00
    Blasmusik im Herzen
    Durk en Annelies
  • 14:00 - 17:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 17:00 - 18:00
    Geloven en Beleven
    Harry Nienhuis
  • 18:00 - 19:00
    Wâldklanken
    Harry Nienhuis
  • 19:00 - 21:00
    RTV Metalcafé
    Marcus en Jitse
  • 21:00 - 22:00
    Met de voet tussen de deur
    Martin van der Velde
  • 22:00 - 00:00
    New Age
    Kees Haremaker
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio