SG Groen Groep gaat onkruid met heet water te lijf · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto
RECLAME

SG Groen Groep gaat onkruid met heet water te lijf

woensdag 21 juni 2017

Met de aanschaf van twee milieuvriendelijke onkruidmachines gaat SG Groen Groep uit Dokkum onkruid voortaan volledig duurzaam te lijf. Deze zogenaamde WAVE machines verwijderen onkruid met heet water, zonder dat er chemische bestrijdingsmiddelen aan te pas komen De machines worden allereerst ingezet in de Friese gemeenten Dongeradeel, Dantumadeel en Kollumerland. In een later stadium hoopt eigenaar Wichard de Vries de duurzame onkruidbestrijding ook naar andere gemeenten in Noord-Nederland uit te breiden.

In Nederland is het sinds 2016 niet meer toegestaan om chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken bij onkruidbestrijding op verhardingen in de openbare ruimte. Daarom werkt SG Groen Groep met een duurzaam alternatief. Met een speciale infraroodtechnologie wordt alleen daar waar onkruid staat heet water met een temperatuur van 98 graden losgelaten. De bovengrondse delen van de plantjes sterven hierdoor af en de wortels raken uitgeput. Hiermee zorgt het bedrijf op een milieuvriendelijke en effectieve manier het hele jaar door voor een onkruidvrij straatbeeld.

SG Groen Groep is een ambitieus en innovatief allround hoveniersbedrijf uit het noorden, dat gespecialiseerd is in het bestrijden van onkruid. Met de inzet van de nieuwste technieken, het gebruik van duurzame oplossingen en een focus op kwaliteit is het bedrijf hard op weg om uit te groeien tot een grote naam in de (zakelijke) groensector van Noord-Nederland.

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio