Sipke Doller en Bernard Post lijken af te haken

Woensdag 18-07-2018
SURHUISTERVEEN - Ronde 12 heeft in de hoofdgroep meer duidelijkheid gegeven hoe de kaarten van koploper Erwin Heslinga er bij liggen. Wim Riddersma mocht het Erwin lastig maken en wist tot het eindspel stand te houden. De theoretische kennis van de koploper gaf echter de doorslag en winst moest zijn meerdere in Erwin erkennen.

Reinout Sloot zat binnen het gezichtsveld van deze pot en zette alle zeilen bij. Siep Altena kon een doorbraak niet voorkomen en door de winst lijkt Reinout de enige bedreiger te zijn. De andere kanshebbers liepen beide averij op.

Sipkeardoo Doller moest uitkomen tegen Gerrit Terpstra. Gerrit wist de valstrikken te ontwijken en mocht in het eindspel zelfs nog een brikje voorsprong hebben. De remise heeft voor de beide spelers een andere betekenis.

Dit was ook het geval in de pot tussen Pieter Dijkstra en Bernard Post. Pieter wist Bernard met een combinatie een schijfje af te snoepen. Uiteindelijk was dit niet genoeg voor de volle winst. Wellicht dat de nachtelijke uitvoerige analyse nog nieuwe gezichtspunten naar voren heeft gebracht.

B groep
Karel de Bruin, de voorzitter van TTS, lijkt ook in vorm te komen. De heideman Douwe Douma die aan vormverlies lijdt moest de punten aan Karel laten. Door deze overwinning gaat Karel in de B groep zomaar op kop. Wellicht gaat hij de komend 2 weken nog voor een sensatie zorgen want de loting zou wel eens uit kunnen vallen tegen de verwachte kampioen.

Junior Albert Hendrik Snijder uit Urk wist verrassend te winnen van Gerard Weinans Hierdoor verscheen hij als enige in het blauw.

Joop de Graaf en Harm Terpstra hadden een dermate gunstige loting dat winst niet kon uitblijven. Loter en wedstrijdleider Joop de Graaf behoudt hiermee voorlopig de leiding in de C groep.

De eerste belager voor Joop is Geert Rozenberg die Jan Hiemstra op een nul trakteerde.

Ook Johan Tuenter de Grunniger maakt nog wel kans maar dan moet hij
Wel zorgen op tijd over de middellijn te komen. In zijn partij tegen Sietse Jonker moest hij vaststellen dat Sietse naast de trictraclijn ook het spel omtrent de middellijn uitstekend voor de denkbeeldige bril heeft.

Henk Hosper, de sympathieke uitbater van de Hof van Schoterland, blunderde maar weer eens. Door zijn dam op een verkeerd veld te posteren mocht Henk Prak de andere Grunniger een remise noteren in plaats van een nederlaag.

Aan tafel 4 waren de volgende uitslagen te noteren. Sjoerd van der Molen speelde remise tegen Willem Lep en dit was ook het geval in de partij tussen Hans Hoks en Klaas Mondria. Naast de remises kan deze tafel ook worden omschreven als de gezelligste. Hier mag nog wel worden gepraat.

De komende 2 weken wordt er gespeeld in de damarena van TTS te Surhuisterveen. Misschien dat deze thuiswedstrijden vleugels geeft aan de kanshebbers in groep B en C. In ieder geval zal de spanning tot de laatste speeldatum voortduren hetgeen betekent dat nu reeds van een succesvol toernooi kan worden gesproken.

Overigens waren er ondanks de tropische temperaturen wel een aantal supporters die belangstelling hadden. Folkert Weistra lijkt daarbij af te stevenen op de titel van Supporter van de week.

B groep
1. Karel de Buin 1.178
2. Siep Altena 1.130
3. Pieter Dijkstra 1.129

C groep
1. Joop de Graaf 1.120
2. Geert Rozenberg 1.054
3. Johan Tuenter 1.008

terug naar overzicht

© Foto's: Eigen foto's


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie