Speciale Weekend Nieuwsshow live vanaf De Markt

Zaterdag 08-09-2018
DOKKUM - Zaterdag was de Weekend Nieuwsshow live aanwezig bij de Admiraliteitsdagen in Dokkum. Verslaggevers Jaap van der Laan, Lammert Brouwer en Jan Wagenaar deden verslag van de diverse activiteiten in de stad.

Er kwamen ook diverse gasten langs op de Markt zoals Jan Michiel van der Gang vertelde als trotse voorzitter dat de admiraliteitsdagen elk jaar weer groeiend is. Dit jaar is er gekozen voor meer podia op verschillende plaatsen in de stad zodat het publiek meer verspreid wordt.

Anke Margryt Jacobs vertelde namens Sport Friesland over de sportactiviteiten die ze zondag 9 september organiseren op de Helling. Op het zogenaamde Sportplein kan er deelgenomen worden aan oa. voetbal, darten, judo, tafeltennis enz..

Peter Horsthuis vertelde namens het Dokkumer Grachtzwemmen over de zwemtocht die zondag 9 september wordt georganiseerd, een prestatietocht van 500 meter en een wedstrijd over 1.852 meter en dat allemaal voor het goede doel.

Met ds. Ton van Wekken keken we vooruit op de kerkdienst morgen om 10:00 uur in de open lucht op het podium op het Kleindiep. Het thema voor dit jaar is: ‘samen bouwen’. De dienst is voor iedereen toegankelijk en er zijn drie voorgangers. Na de dienst is er een koffieconcert van Oranje.

Tenslotte spraken we met Burgemeester Marga Waanders over de Admiraliteitsdagen. Voor haar zijn dit de laatste Admiraliteitsdagen in de Gemeente Dongeradeel. Ze vertelde trots te zijn hoe de gemeenschap dit feest met elkaar viert. Ook vertelde ze nog even over de onthulling van het nieuwe logo van Noard East Fryslan wat gisteravond is onthult. Dit logo staat voor karakter en staat symbool voor onderscheidende kwaliteiten van de gemeente en haar inwoners.

terug naar overzicht
Jan Michiel van der Gang in de WNSPeter Horsthuis van het Dokkumer GrachtzwemmenMeer foto's & info op www.rtvnof.nl
© Foto's: Tineke Brouwer


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie