Talant Lokale Verwantenraad bijeen · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

Talant Lokale Verwantenraad bijeen

zaterdag 02 februari 2019

Op 30 jan was er in de Cole in Kollum een bijeenkomst van Talant voor de ouders en familieleden van de clienten van Talant in Kollum en Buitenpost.

De avond werd geleid door Ludzer van der Schors, de voorzitter van de verwantenraad Kollum/Buitenpost van Talant, en Auke Jelle Kingma, directeur van Talant. Dhr Bearn Bilker, de laatste burgemeester van Kollum, hield als eerste een inleiding over de ‘mienskip’, de functie daarvan in de Middeleeuwen en het ontstaan van de adel. En hij memoreerde de bijzondere geschiedenis van huize Sytzama in Kollum, het oude gemeentehuis. Dat nu wordt verbouwd en naar iedereen hoopt, weer een publieks- en/of horecafunctie krijgt. En waar clienten van Talant een zinvolle dagbesteding kunnen krijgen

De heren Kingma en vd Schors vertelden over de nieuwe medezeggenschapsstructuur bij Talant, waarin is voorzien van clientenraden op alle locaties; en in een zg gebiedsraden voor Kollum en Buitenpost. In deze raden hebben de cliënten zelf zitting; en er is een gebiedsraad voor ouders/verwanten. Deze zijn nu in oprichting. Voor Talant is het van belang dat beleid niet door de organisatie alleen wordt ontwikkeld, maart dat juist clienten hierin kunnen meepraten en medezeggenschap hebben.

 

 

 

 

 

 

Talant Lokale Verwantenraad bijeen · Foto('s): Sake Beerstra
Talant Lokale Verwantenraad bijeen · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 22:00
  Capriccio
  In Capriccio laat Haite Schukking veel verschillende soorten klassieke muziek de revue passeren en vertel daarbij iets over de achtergronden van elke compositie. Vaak geniet je meer van een muziekstuk, als je iets weet over het ontstaan ervan en over de drijfveren van de componist.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio