SC Kootstertille met riante overwinning op HJSC terug naar de 4e klas · Foto('s): Siebren Vellema
  Siebren Vellema

SC Kootstertille met riante overwinning op HJSC terug naar de 4e klas

zondag 10 juni 2018

Ruim zevenhonderd toeschouwers zagen SC Kootstertille na zes jaar terugkeren in de vierde klas. De finaleronde van de nacompetitie werd niet het duel waar de vonken vanaf spatten. Daarvoor was de tegenstand van een gehavend HJSC te pover maar toonde de thuisclub ook overduidelijk aan dat voor de gasten niets te halen viel. Met de meer dan verdiende 4-0 overwinning voor SC Kootstertille, werd een prima seizoen terecht met het promotieticket beloond.

Omdat de thuisclub eerst rustig de kat uit de boom keek kon HJSC even de aandacht op zich vestigen. Het was Bart van Kalsbeek die uit een hoekschop over kopte. Aize Storm testte even later de betrouwbaarheid van invaller doelman Lars Palyma die de inzet van Storm slechts met de nodige moeite onder controle kreeg. De Tilsters kwamen daarna vrij snel aan een voorsprong want het duel was amper een kwartier oud toen Aize Storm zichzelf voor de HJSC sluitpost lanceerde. Deze kreeg diens inzet niet goed verwerkt en wist zich na de rebound van Storm kansloos gepasseerd; 1-0. Halverwege de eerste helft leek Aize Storm na goed doorzetten van Wilco van der Heide op weg naar een tweede treffer. Storm strandde nu echter op de benen van Palyma.

Enkele minuten later was Tom van der Veen uit de afgeslagen aanval van HJSC op weg naar het doel van de gasten maar schoot de bal in het zijnet. Een kwartier voor het rustsignaal lag SC Kootstertille alsnog op de gewenste koers. Tom van der Veen liet een schitterende voorzet los en bij de tweede paal anticipeerde Wilco van der Heide uitstekend door de bal beheerst binnen te schieten; 2-0. In het resterende deel van de eerste helft nam SC Kootstertille gas terug waardoor HJSC tot een tweetal hoekschoppen kon komen. De tot dan nog niet op de proef gestelde Tille doelman Albert Jan Merkus wist op de inzet van de beste man aan HJSC zijde J. Boonstra de bal geconcentreerd tot hoekschop te verwerken. Twee minuten na rust werd het duel feitelijk beslist.

Tom van der Veen trok naar binnen, drukte op de rand zestien krachtig af en joeg de bal kansloos langs doelman Palyma; 3-0. Pieter Hoekstra had een minuut later de 4-0 voor het inschieten maar na zijn prima aanvallende actie speelde vertwijfeling in de afronding hem parten; met een slap rollertje als resultaat. De thuisclub hoefde kennelijk niet meer zo nodig en HJSC was niet bij machte de wedstrijd te laten kantelen. Pas in de slotfase gaf SC Kootstertille nog een keer vol gas. Tom van der Veen liet een voorzet los maar de bal eindigde onbedoeld stijf onder de lat en kon met moeite door een bijna verraste HJSC sluitpost tot hoekschop worden gewerkt. Vijf minuten voor het einde werd een inzet van Harmen Tabak doelman Palyma bijna te machtig maar wist hij deze nog nipt tot hoekschop te verwerken.

Uit deze corner kopte André Faber de bal rakelings naast. Toch zou SC Kootstertille de promotie met een vierde treffer gaan vieren. Captain Gerbrand Waaksma kreeg de bal na de oogstrelende voorbereiding van Harmen Tabak keurig aangespeeld; stuurde vervolgens twee tegenstanders het verkeerde bos in en schoof uiterst beheerst de 4-0 binnen. De promotie was een feit en na de meer dan verdiende overwinning kon er uitgebreid gefeest worden en dat onderdeel beheersten de Tilsters ook uitstekend.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00