Truimphera D1 wint met 2-1 van Wez handich · Foto('s): Sake Beerstra

Truimphera D1 wint met 2-1 van Wez handich

vrijdag 13 februari 2015

Donderdagavond  12 februari mochten de teams Triumphera dames 1 die nummer 5 in het Klassement staat het tegen de nummer 7 opnemen, Wez handich uit Suameer. In de eerste set lijkt het Triumphera makkelijk af te gaan. Ze komen gelijk op een voorsprong van 11-2 te staan.  Triumphera zit goed in het spel maar Wez handich vecht lustig terug. Sonja Witterholt komt bij Triumphera voor in het veld op spelverdeling te staan een zet de ene na de andere bal mooi op voor de aanvallers van haar team. Mede door wat foutjes aan de andere kant loopt Triumphera  verder uit tot 25-16. Het lijkt snel afgelopen  te zijn, toch haalt Wez handich nog 6 ballen voor de eerste set in handen van Triumphera valt.

Triumphera  houd de tweede set dezelfde opstelling. Suameer laat echter gelijk zien voor de winst te gaan. Ze weten de gaatjes te vinden bij de tegenstander en prikken de ballen net over het blok. Hierdoor  gaat het eerst even gelijk op. Als het 4-3 voor Wez handich komt te staan, pakt Triumphera hun spel weer op. Ze lopen uit tot een stand van 4-9. Daarop vraagt de coach van Wez handich een time out aan. Dit blijkt goed uit te pakken voor Wez handich, ze komen terug op tot 9-10 maar Triumphera blijft aan kop. Coach  Marinke Lycklama A Nijeholt bij Triumphera  past een wissel toe. Lieneke Hoof mag even uitrusten op de bank en Cheryl Kooistra mag haar plaats op de mid vervangen. Dit pakt uitermate  goed uit. Ze scoort met een paar prachtige smaches. Triumphera loopt weer uit naar een voorsprong  van 11-17. Ook met de strakke opslag van mw Kooistra weet Wez handich zich geen raad, maar liefst 4 punten worden daarmee gescoord! Uiteindelijk word de eindstand  25 -17 voor Triumphera.

Bij Triumphera  begint Jellianne Bergsma de laatste set op de bank en worden de capaciteiten  van Cheryl Kooistra op de buiten positie getest. De laatste set blijkt de meest spannende voor publiek, coaches en spelers zelf. Het gaat namelijk  de gehele wedstrijd  gelijk op. Wez handich wil de laatste set in handen hebben, zo lijkt het, maar Triumphera  wil liever met 3 punten naar de kantine dus er word gevolleybald. Meerdere keren komt het op gelijk  stand 8-8 en 17-17 komen op het scorebord te staan. De time outs van de fanatieke coaches van beide teams maken geen enkel verschil en het blijft gelijk op gaan en aan elke kant word punt voor punt gevochten. Wie zal er aan het langste eind trekken?  Als Triumphera  18-20 achter komt te staan, blijken ze die twee punten achterstand niet meer te kunnen herstellen. De set word door Wez handich gewonnen met 21-25.

De einduitslag komt daarmee op 2-1 voor het thuisspelende team Triumphera. Komende woensdagavond spelen zij een inhaalwedstrijd tegen Sv Oerterp. Dat belooft ook een spannende  wedstrijd  te worden want het zijn elkaar directe concurrenten. Ze staan gelijk in het klassement.

© Verslag: Sineke Visser

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?