TTS dammers behouden de koppositie in de PFDB competitie · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

TTS dammers behouden de koppositie in de PFDB competitie

vrijdag 07 november 2014

Na een rondrit door De Friese Wouden door vijf dorpen trokken de vijf dammers van TTS Surhuisterveen naar het idyllische Wanswert boven Dokkum om binnen één week voor de derde keer achter de borden te verschijnen, ditmaal tegen de gevreesde reserves van DamcombinatieFryslân. Aangekomen in Eldorado bleken maar liefst drie wedstrijden voor de Friese dambond op stapel te staan zodat het een mooie avond werd met totaal tweeëndertig dammers.

Anton van der Ploeg de nieuwe aanwinst mocht het aan bord vijf proberen tegen Harm Terpstra (de broer van Gerrit). Harm dacht op een gegeven moment een damzet uit te halen, maar Anton had al eerder bekeken dat deze uiteindelijk te duur was en na het behalen van de dam werd deze alras weer ingevorderd en met een brikje voorsprong speelde Anton de wedstrijd rustig uit en streek twee punten op. Karel de Bruin aan bord één had zijn favoriete voorpost ditmaal in het centrum geplaatst. Tegenstander Durk de Vries was niet bekend met deze speelstijl en kon als tweede Karel feliciteren met de overwinning.

Gerrit Terpstra zag dat zijn tegenstander Bert Oegema een gewaagde aanval dacht op te zetten om hem daarmee te imponeren. Rustig blijven en afwachten was de boodschap. Uiteindelijk werd deze aanval Bert fataal en na schijfverlies moest hij ook in de partij in Gerrit zijn meerdere erkennen. 6 tegen 0 werd hiermee de tussenstand. Pieter Rauwerda de Harrekiet die als invaller was meegegaan had de aanwezige Cambuur fans al gefrustreerd door in Heerenveen outfit te verschijnen. Ook op het bord ging hij voortvaren te werk en tegen opnieuw een Terpstra ditmaal Sietse gaf aan het damspel uitstekend te beheersen. Sietse gaf sportief aan dat hij verdiend had verloren.

Cees Dijkstra de man van weggeweest die in de onderlinge als een speer gaat trof de sterke Danny Ruiter aan bord twee. Onverschrokken ging Cees in de partij ten aanval. Zijn tegenstander die een zee van tijd nodig had moest uiteindelijk toezien dat in een drie tegen drie eindspel er geen eer meer viel te behalen en de eerste remise deze avond was een feit. Haye Wittermans tenslotte had zich in een eindspel gemanouvreerd tegen de vechter Piet Leyenaar waarbij beide spelers over een tweetal dammen beschikten. Het materiaalvoordeel van Piet bracht uiteindelijk toch de winst. Uit de analyse zal moeten blijken of remise hier toch niet mogelijk was geweest. Op toernooibase zijn verschillende partijen te bewonderen.

DCF 2    – Troch Tinken Sterk

Durk de Vries  – Karel de Bruin       0-2
Danny Ruiter  – Cees Dijkstra         1-1
Piet Leyenaar – Haye Wittermans  2-0
Bert Oegema  – Gerrit Terpstra      0-2
Harm Terpstra – Anton v d Ploeg   0-2
Sietse Terpstra – Pieter Rauwerda 0-2
Einduitslag                                      3-9

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
TTS dammers behouden de koppositie in de PFDB competitie · Foto('s): Eigen foto's
TTS dammers behouden de koppositie in de PFDB competitie · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?