Tweede gezonde sportkantine in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel · Foto('s): Gemeente Achtkarspelen
  Gemeente Achtkarspelen

Tweede gezonde sportkantine in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel

dinsdag 30 juni 2020

SURHUISTERTERVEEN – Voetbalvereniging ’t Fean ’58 heeft, een halfjaar na koploper zwembad De Kûpe in Buitenpost, ook een gezonde sportkantine gerealiseerd. In aanwezigheid van jeugdleden ontvangt trotse voorzitter Gerard Veenstra de onderscheiding. ‘Geweldig, dat u zich met deze club inzet voor een gezonde jeugd. Het assortiment is uitgebreid met gezonde varianten en waterdrinken wordt gestimuleerd,’ zegt gezondheidswethouder Margreet Jonker. ‘We hebben nog meer sportverenigingen in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel op het lijstje staan die ook bezig zijn met een gezonde kantine te realiseren.’ 

Gezonde sportkantine

De gezonde sportkantine bij ’t Fean ’58 is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeenten, Team:Fit en de voetbalvereniging. Met Team:Fit maakt een sportkantine of -accommodatie in een paar eenvoudige stappen het voedingsaanbod gezonder, zonder hiervoor omzet te hoeven inleveren. Team:Fit is onderdeel van JOGG, waar beide gemeenten bij zijn aangesloten. JOGG werkt samen met bestuurders, bedrijven en organisaties aan een omgeving waarin kinderen en jongeren gezond kunnen opgroeien.

Meer informatie

Wie meer informatie over de gezonde sportkantine wil, kan contact opnemen met JOGG-regisseur Willemijn Meijer via telefoonnummer 06 31 64 92 72 en e-mail w.meijer@ggdfryslan.nl

Bijschrift eerste foto:

Onder toeziend oog van jeugdleden van ’t Fean ’58 overhandigt wethouder Margreet Jonker de onderscheiding voor gezonde sportkantine aan voorzitter Gerard Veenstra.

Tweede gezonde sportkantine in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel · Foto('s): Gemeente Achtkarspelen
  Gemeente Achtkarspelen

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?