Tygers of Pan Tang headliner op releaseshow van Steel Shock in Iduna

Dinsdag 07-05-2019
Waar:
Drachten
Wanneer:
Vrijdag 17-05-2019
Vrijdag 17 mei presenteert Groningse heavy metalband Steel Shock zijn nieuwe album ‘With Fire & Steel’ in Iduna. Niemand minder dan de Engelse band Tygers of Pan Tang, een van de originele NWOBHM-giganten en graag geziene gast op grote festivals als Rock Hard, Keep it True, Barcelona Rock Fest en Bang your Head speelt als headliner op deze releaseshow!

Tygers of Pan Tang heeft eigenlijk geen introductie nodig. Deze Engelse band bestaat sinds 1978 en is samen met bands als Iron Maiden, Saxon en Def Leppard een belangrijk onderdeel van de new wave of British heavy metal. Albums als ‘Wild Cat’, ‘Spellbound’ en ‘Crazy Nights’ zijn klassiekers, maar ook met het recente ‘Tygers of Pan Tang’ (2017) bewijzen de Tygers nog bij de top van de heavy metal scene te horen!

Het Groninger Steel Shock bestaat uit louter ervaren lieden uit de Noordelijke heavy metal scene met als kloppende hart Martjo Brongers (Vortex) en Nima Metalheart. Steel Shock brengt sinds 2016 compromisloze heavy metal en hardrock in de traditie zoals we die kennen uit de jaren 80. In de lente van 2017 bracht de equipe hun eerste demo ‘First Strike’ uit wat ze meteen een optreden opleverde op het prestigieuze Keep it True festival, het debuutalbum ‘For Metal to Battle’ was een logisch gevolg en leidde tot een succesvolle Europese tournee met de Duitse band Wizard. Het album ‘With Fire & Steel’, wat zal worden uitgebracht op het Griekse Alone Records, is de volgende stap in de carrière van Steel Shock. Met louter positieve recensies op de vorige releases zijn de verwachtingen dan ook hooggespannen!

Locatie: Poppodium Iduna te Drachten
Datum: vrijdag 17 mei 2019
Zaal open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Ticketprijs: € 10,00 vvk/ deur

Meer info: www.iduna.nl

Fotobijschrift 1: De Engelse band Tygers of Pan Tang, een van de originele NWOBHM-giganten.
Fotobijschrift 2: Groningse heavy metalband Steel Shock.

terug naar overzicht

© Foto's: Eigen foto's


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Bertus Hatzmann
20:00-22:00 | Weekend Kick-Off
22:00-00:00 | Gerjan op Dreef
Klik hier voor programma- informatie