Van je verslaving afkicken in Zuid-Afrika · Foto('s): 
RECLAME

Van je verslaving afkicken in Zuid-Afrika

maandag 29 november 2021

LEEUWARDEN – Heb je een drugs-, alcohol- of andere zware verslaving en wil je daar nu echt vanaf komen? Dan is afkicken in een afkickkliniek wellicht een goede optie. Hier krijg je fysieke en mentale hulp om sneller en beter van jouw verslaving af te komen. Een afkickkliniek kan dus een uitkomst zijn, wanneer je definitief wilt stoppen met je verslaving. Er bestaan Nederlandse afkickklinieken, maar ook in het buitenland bestaan er veel en goede klinieken. 

Is afkicken in Zuid-Afrika iets voor jou?

Nederlandse verslavingszorginstellingen en afkickklinieken bieden steeds vaker behandelingen in het buitenland aan. Er zijn meerdere afkickklinieken in het buitenland te vinden, ook in Zuid Afrika. Wanneer je kiest voor een verblijf, hulp en behandeling voor het afkicken in Zuid Afrika, creëer je voor jezelf een periode waarin je helemaal kunt focussen op jouw herstel en een nieuwe start.

Een verslaving overwinnen is niet makkelijk. Met de juiste begeleiding, psychologische ondersteuning en medische zorg vergroot je de kans op een succesvol herstel aanzienlijk. In een afkickkliniek vind je al deze professionele begeleiding, plus een veilige omgeving waarin je niet voor onverwachte verleidingen komt te staan.

Wat kun je verwachten van een afkickkliniek in Zuid Afrika?

Dit kun je verwachten van een afkickkliniek in Zuid-Afrika:

  • De behandeling start met een intakegesprek met een verslavingsdeskundige en psycholoog. Er wordt, in samenspraak met jou, een persoonlijk behandelplan opgesteld. De intake vindt vaak in Nederland of via beeldbellen plaats.
  • In de meeste Nederlandse afkickklinieken in Zuid Afrika volg je de behandeling in de Nederlandse taal. Het kan zijn dat bepaalde onderdelen van de behandeling in het Engels worden aangeboden. Je wordt vooraf geïnformeerd over de gesproken talen.
  • Het kan zijn dat je voor een behandeling in een afkickkliniek in Nederland op een wachtlijst komt te staan. Klinieken in het buitenland hebben doorgaans kortere of geen wachtrijen, waardoor je behandeling eerder kan starten.
  • Een klinische behandeling in een kliniek in Zuid Afrika wordt over het algemeen vergoed door jouw zorgverzekeraar. Wel dien je in de vrijwel alle gevallen de kosten van de reis zelf te betalen.

Hoe ziet een behandeling in een afkickkliniek in Zuid Afrika er uit?

Tijdens je behandeling in een afkickkliniek (in Zuid-Afrika) krijg je te maken met een detox, therapie en dagbesteding, uitstapjes en nazorg. We leggen dit kort uit.

  • Detox. De behandeling begint met een detox, oftewel ontgifting. Tijdens deze periode, waarin je lichaam moet wennen aan het niet langer krijgen van de verslavende stof, kun je last krijgen van vervelende ontwenningsverschijnselen. Je wordt nauw begeleid door medische professionals om deze fase zo plezierig én veilig mogelijk door te komen.
  • Therapie en dagbesteding. Hierna volgt je intensieve therapiesessies; individueel en in groepsverband. Je hebt gesprekken met psychologen en therapeuten om inzicht te krijgen in jouw verslavingsprobleem. Ook neem je deel aan sportieve en creatieve activiteiten.
  • Uitstapjes. Ook zul je tijdens je verblijf een uitstapje maken en het prachtige land Zuid-Afrika gaan verkennen.
  • Nazorg. Na het succesvol afronden van je behandeling, behoud je contact met jouw behandelaren. Deze zullen je zo goed mogelijk proberen te begeleiden in het veilig en gezond opbouwen van je leven in Nederland, zonder verslaving.

Kosten afkickkliniek Zuid Afrika

Als er een connectie is tussen de Nederlandse afkickkliniek en de kliniek in Zuid Afrika zal de volledige behandeling voor het afkicken worden vergoed door de zorgverzekeraar. Hierdoor zul je alleen zelf het wettelijke eigen risico moeten betalen. Je moet wel rekening houden met de reiskosten. Niet alle zorgverzekeraars zullen de benodigde vliegtickets vergoeden. Dit verschilt per zorgverzekeraar en per instelling. Informeer daarom vooraf naar de mogelijke vergoedingen voor de reiskosten

Wil je meer weten over afkickklinieken in Zuid-Afrika? Bekijk de website en lees informatie over verschillende afkickklinieken, verslavingen en meer.

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   nieuws@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 08:00
    Harteklanken
    Non-stop
  • 08:00 - 10:00
    Klankbord
    Geestelijk verzoekplaten programma
  • 10:00 - 12:00
    Op 'e Hichte
    Nieuws uit Achtkarspelen & Tytsjerksteradiel
  • 12:00 - 14:00
    De Weekend Nieuwsshow
    Nieuws uit Dantumadiel & Noardeast-Fryslân
  • 14:00 - 18:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 18:00 - 20:00
    Hollandse Toppers
    Tinus Kempenaar
  • 20:00 - 22:00
    Hollands op zijn Best
    Joege en Jikke
  • 22:00 - 00:00
    Hit Tijdmachine
    Dicky Denkers
© 1989 - 2025 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?