Schreiersbrug tijdelijk open voor fietsers en voetgangers

Dinsdag 15-05-2018
DOKKUM - Vanaf woensdag 16 mei gaat de Schreiersbrug in Dokkum tijdelijk open voor fietsers en voetgangers. Er wordt een 30 km-zone ingesteld, er komen extra waarschuwingsborden, aangepaste belijning en een attentiebord (een zogenaamde ‘smiley’). Dit om een zo veilig mogelijke situatie te creëren voor fietsers en voetgangers.

Het college heeft tot de tijdelijke maatregel besloten om de mensen ter wille te zijn, zodat ze niet meer een stuk om moeten. Ook had de Fietsersbond in een overleg gevraagd om de aanpassingen te willen uitproberen.
De tijdelijke ingreep wordt ongedaan gemaakt als de fiets- en voetgangersbrug over het Dokkumer Grootdiep open is. Dit zal naar verwachting tegen het eind van dit jaar zijn.

Verkeersbesluit van 2016
De toegang tot de Schreiersbrug voor fietsers en voetgangers is in 2017 verboden. Het college van Dongeradeel heeft daar destijds toe besloten om de veiligheid op de weg te verzekeren. Voor het beschermen van de weg-gebruikers en passagiers was het gewenst om een verkeersmaatregel te treffen op de parallelbaan van de Schreiersbrug. Door de beperkte breedte van de parallelle rijbaan en het forse aandeel vrachtverkeer, in combinatie met het langzame verkeer (fietsers en voetgangers), werd de verkeersveiligheid voor deze kwetsbare groep teveel aangetast.

terug naar overzicht
Schreiersbrug tijdelijk open voor fietsers en voetgangers
© Foto's: RTV NOF


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie