VCR in kraker langs Marrum

Dinsdag 14-11-2017
RINSUMAGEAST - Tijdens deze eerste ontmoeting na de clash om de kampioensschaal afgelopen seizoen tussen VCR en Marrum, was het de thuisploeg die het beste voor de dag kwam.

De revanche gevoelens van de Marrumerkatten werden meteen door de Hûnewippers geneutraliseerd want de thuisploeg kende een pikstart. De gastploeg stond erbij en keek erna. Want na exact tien seconden lag de bal op de stip na een overtreding op Ane Jan Schat. Scheidsrechter T.R. Baar kende geen pardon en floot gedecideerd. Voor gelegenheidsaanvoerder Mame Braaksma een koud kunstje om gastkeeper Danyo Zunnenberg te passeren, 1-0. Na deze geweldige steun in de rug hield VCR de druk hoog en werd Marrum overrompeld. Nog voor het halfuur wist de thuisploeg de score te verdubbelen.

Het was rechterspits Jouke Hoekstra die goed over de flank doorkwam en oog had voor zijn medespeler Yannick Haakma en met een lage intikker zorgde hij voor de verdiende 2-0. Meteen na de rust had VCR deze wedstrijd in het slot kunnen en moeten gooien toen linkerspits Erwin Raap oog in oog kwam te staan met gastkeeper Zunnenberg. Maar de soms wat weifelende jongeling bleef in deze situatie fier overeind en wist Raap van score af te houden. Dit was voor Marrum het sein dat deze wedstrijd nog niet verloren was. In de 64e minuut was het Andrys Monsma die het van grote afstand probeerde met een gigantisch pegel. Maar thuiskeeper Rene Zwaagstra keepte een prima partij en stompte de bal uit de kruising vandaan.

De welverdiende aansluitingstreffer viel uiteindelijk toch nog in de 77e minuut. Met het nodige kunst en vliegwerk kreeg gastaanvoerder Jurjen Steegstra de bal fortuinlijk tegen zijn hoofd aangeschoten en zag tot zijn eigen grote verbazing de bal in het net vliegen, 2-1. En zo werd het toch nog alle hens aan dek voor de oranjehemden en billenknijpen voor het vele VCR publiek in de laatste tien minuten. Maar VCR hield uiteindelijk stand en boekte hiermee haar eerste thuiszege van dit seizoen. ,,Wy hawwe it ús sels wer slim makke troch de kânsen net te benutsje. Hjirtroch bleau Marrum yn libben en waard it ta beslút noch spannend. Mar achterôf sjoen is it wol in fertsjinne oerwinning.”, neffens assistent trainer Leen Spek.

terug naar overzicht
VCR in kraker langs Marrum
© Foto's: Anja Hoekstra


Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie