RECLAME

VDM Koploper Duurzaam Ondernemen in Achtkarspelen

dinsdag 28 juni 2011

VDM Wonen uit Drogeham is op maandagavond 28 juni uitgeroepen tot ‘Koploper Duurzaam Ondernemen’ van Achtkarspelen. De prijs werd uitgereikt op het ondernemerssymposium in Brasserie Kolkzicht in Surhuisterveen. Tijdens het symposium lieten ruim 80 ondernemers zich voorlichten over de meerwaarde van maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Duurzaam ondernemen is een waardevolle investering in de toekomst. Steeds vaker moeten ondernemers tegemoetkomen aan de vraag om op een verantwoorde manier hun product of dienst te leveren. Veel bedrijven merken dat duurzaam ondernemen een positief effect heeft op het imago en het bedrijfsresultaat.
 
Centraal deze avond stonden de ‘Koplopers Duurzaam ondernemen’, een groep bedrijven die de afgelopen periode concreet aan de slag zijn gegaan met het thema. De koplopers zijn AOC Buitenpost, Biddle, Stertil, VDM Wonen en de gemeente Achtkarspelen. Allen hielden zij een enthousiaste presentatie over wat maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en duurzaamheid voor hun organisatie betekent en oplevert. De bedrijven waren vaak blij verrast dat de acties die zij concreet hadden genomen naast milieu- of maatschappelijke winst ook een positief financieel resultaat kenden.
 
Na de presentaties werd de winnaar van de koploperprijs Achtkarspelen bekendgemaakt. Een deskundige jury onder leiding van MVO Nederland en DGMR kende de prijs toe aan VDM wonen. De jury roemde onder andere hun renovatieconcept en het hergebruik van grondstoffen. Wethouder Klaas Antuma reikte de prijs aan de winnaar uit. De wethouder sprak daarbij de hoop en verwachting uit dat de koplopergroep gevolgd wordt door een enthousiast peloton van ondernemers die na deze avond ook overtuigd zijn geraakt van de meerwaarde van MVO. De gemeente stelt ter stimulering voor alle ondernemers de “milieubarometer” beschikbaar. Met dit instrument kunnen bedrijven snel inzicht krijgen in hun milieukosten. Ook konden bedrijven aangeven of zij geïnteresseerd zijn in een mogelijk vervolg op dit koploperproject.

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?