Veranderingen waaronder nieuw fietspad bij De Falom

Maandag 14-05-2018
DE FALOM - Wie over ‘it Falomsterpaadsje’, van de Falom naar De Westereen, fietst of wandelt kan er niet om heen; het oude houten bruggetje. Naast het bruggetje het karakteristieke huisje aan de Rinewâl. Het huisje is inmiddels gesloopt en binnenkort wordt de brug verwijderd. Op de plek van het huisje kan je straks fietsen. De werkzaamheden worden uitgevoerd in het kader van gebiedsontwikkeling de Sintrale As.

Aanleg Sintrale As

Door de komst van de Sintrale As was het huisje aan de Rinewâl 14 niet meer goed te bereiken. Het was daarom niet meer bewoonbaar en inmiddels gesloopt. Op deze plek komt een nieuw fietspad. Het fietspad wordt aangesloten op het nieuwe pad bij de Achterwei. Deze is te bereiken met de nieuwe brug over de Falomsterfeart, zo kom je dan weer op het vetrouwde ‘Falomsterpaadsje’.

Werkzaamheden

Inmiddels is de WMR uit Rinsumageast begonnen met de werkzaamheden. De bomen zijn gerooid en de werkzaamheden voor het nieuw aan te leggen fietspad zijn in volle gang. Het huisje is gesloopt en binnenkort wordt de brug verwijderd. Daarna wordt het nieuwe fietspad aangelegd tussen de Achterwei en de Rinewâl. Naar verwachting is het werk in de eerste week van juni klaar.

Hinder

De aan- en afvoerroute voor het bouwverkeer loopt via de Achterwei. Het fietsverkeer op de Rinewâl zal enige overlast ondervinden en mogelijk wordt het fietspad één of twee dagen afgesloten. Dit, vanwege de aansluiting op het nieuwe fietspad. Mocht dit het geval zijn, dan wordt hier tijdig over gecommuniceerd via de website van de Sintrale As.

(C) Bron: De Sintrale As

terug naar overzicht
Het karakteristieke huisje aan de Rinewâl is inmiddels geslooptHet nieuwe fietspad loopt hier rechtdoorFalomsterbrug wordt binnenkort verwijderd
© Foto's: Boukje Hendrika Weistra


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie