VIDEO: Bijzondere prestatie leerlingen Dockinga College · Foto('s): 

VIDEO: Bijzondere prestatie leerlingen Dockinga College

woensdag 17 juni 2015

De stichting Natuurkunde Olympiade Nederland is dit schooljaar gestart met een nieuw project: de natuurkunde olympiade junior. Dit is een natuurkunde-wedstrijd voor leerlingen uit 3 Havo/Vwo. Het doel van deze wedstrijd is om leerlingen die goed zijn in natuurkunde uit te dagen. De wedstrijd bestaat uit 3 rondes, waarvan de eerste ronde op school plaats vindt. Uit die resultaten worden de beste leerlingen per regio geselecteerd voor de regionale tweede ronde. In het kader van onderwijsvernieuwing en extra aandacht voor bèta-onderwijs heeft LIO’er Nico Wolf samen met de sectie natuurkunde invulling gegeven aan dit prachtige initiatief. Van het Dockinga College zijn er uiteindelijk 6 leerlingen uitgenodigd voor deze tweede ronde. Afgelopen vrijdag 12 juni was deze tweede ronde op NHL Hogeschool in Leeuwarden.

Samen met de 12 beste leerlingen van 2 andere scholen in Noord-Nederland werd gestreden om 2 plekken in de derde ronde. Dit is de landelijke finale. De leerlingen moesten een practicum uitvoeren en een digitale toets maken. Aan het einde van de middag werd de uitslag bekend gemaakt. De twee leerlingen die door zijn gegaan zijn allebei leerlingen van het Dockinga College. Dit zijn Hindrik Kroes (3 Atheneum) en Wout Veltman (3 Havo). In september zullen zij met de beste leerlingen uit andere regio’s strijden om de winst. De landelijke finale wordt in september gehouden op de UVA in Amsterdam. Het Dockinga College is trots op deze uitzonderlijke prestatie en wenst Wout en Hindrik veel succes tijdens de landelijke finale!

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?