woensdag 18 maart 2015

Harkemase Boys heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de districtsbeker. De Harkiten versloegen Drachtster Boys met 3-1 op De Bosk. Het begin van de derby was voor de gasten, maar in goede fases kort voor en na rust scoorde Harkemase Boys drie keer. Dat was genoeg voor de zege.

In de beginfase was Drachtster Boys de betere. De ploeg van Fred de Boer toonde meer inzet en kwam er na een kwartier een paar keer gevaarlijk uit. André Zeldenthuis redde nog op een poging van Herman Rozema van dichtbij, maar kort daarna kwamen de bezoekers toch verdiend op voorsprong. Na wat fraaie kapbewegingen zette Aziz Geyik voor op de vrijstaande Willem de Jong, die de 0-1 binnenkopte.

Pas daarna kwam er wat meer beleving in aan de kant van de thuisploeg. De spelers zetten vroeg druk, jaagden door op doelman en verdedigers en het thuispubliek ging zich roeren. Dat leverde een grote kans op, maar die werd om zeep geholpen door Arton Musliu. Toen de rust in zicht was viel de gelijkmaker toch. Heine Uuldriks verlengde een vrije trap van Oebele Schokker en Henny Bouius tikte van dichtbij raak.

In de tweede helft ging Harkemase Boys verder waar het voor rust mee was geëindigd. Joram Smits kreeg wat ruimte na een slippertje van Harvey Bischop. Die ruimte benutte hij door een voorzet op maat af te leveren bij Musliu, die nu wel trefzeker was. Nog geen vijf minuten later besliste diezelfde Musliu de wedstrijd. Smits gaf de bal mee aan rechtsback Jesse Renken. Die passeerde Aziz Geyik en bediende Musliu, die van dichtbij de 1-3 aantekende. In het vervolg waren er nauwelijks kansen voor beide ploegen. Drachtster Boys had al zijn kruit in de eerste helft verschoten en ook aan de kant van de thuisploeg liep het niet meer zoals in de beginfase van de tweede helft. Dat maakte niet uit, want een korte goede fase was genoeg voor de overwinning en plaatsing bij de laatste acht in het bekertoernooi.

‘In het begin waren we niet bij de les’, zag Jan Vlap. ‘Drachtster Boys speelde heel erg naar voren en pakte alle tweede ballen. Toen zij scoorden deden we er een tandje bij. Het begin van de tweede helft was overdonderend van onze kant. Dat was de bedoeling in de eerste helft ook, maar nu hebben we het bewaard voor na rust. De tegenstander in de kwartfinale is nog niet bekend. De loting daarvoor is donderdagavond laat, na afloop van de bekerwedstrijd Helpman – FVC.

Scoreverloop: 21. Willem de Jong 0-1, 44. Henny Bouius 1-1, 47. Arton Musliu 2-1, 51. Arton Musliu 3-1

Opstelling Harkemase Boys: André Zeldenthuis, Jesse Renken, Erich Jongeling, Robin Huisman de Jong, Adams Sarkodie, Raymond Bolt, Henny Bouius, Oebele Schokker, Joram Smits, Heine Uuldriks, Arton Musliu (76/Johnsen Bacuna).

Opstelling Drachtster Boys: Jelmer van der Meer, Richard Hamstra, Wouter Roosjen, Iloba Achuna, Harvey Bischop (50/Jan Stoker), Herman Rozema, Said Hassan, Aziz Geyik (61/Rudmer Loonstra), Willem de Jong, Joël Wagenaar, Sicco Bouwer (50/Kevin Bakels).

Verslag: Sybrand Grasdijk

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00