VIDEO: Hing Ting Lai wint derde schaaknacht De Donger

Zaterdag 20-05-2017
DOKKUM - Titelverdediger Hing Ting Lai (20) uit Amsterdam is met overmacht winnaar geworden van de derde schaaknacht van schaakclub De Donger uit Dokkum. Met nog drie rondes voor het einde was hij niet meer in te halen. De winnaar kreeg voor zijn overwinning €500 uit handen van Silvester Adema van het gelijknamige architectenbureau uit Dokkum

Dit jaar schreven zich dertig schakers in voor het toernooi dat wederom in De IJsherberg werd gespeeld. Iets minder dan vorig jaar mede door competitieverplichtingen en grote toernooien elders in het land. Hoewel Internationale Meesters Ilja Schneider (32) uit Duitsland en Aleksander Alienkin uit Rusland zich voor het toernooi hadden ingeschreven lieten zij verstek gaan.

Het toernooi ging vrijdagavond even na negen uur van start met de eerste zet door burgemeester Marga Waanders van Dongeradeel. Zij opende aan bord 1 met een paardensprong G1-F3.

 Uitslag

Finalegroep A: 1. Hin Ting Lai; 2. David Miedema; 3. Migchiel de Jong, Selwin Keuning

In groep B eindigde Herbert Garcia Perez en Thijs Links op een gedeelde eerste plaats. De derde plaats was voor Harmen Links.

In groep C was Jan Kruizenbrink met 11,5 punt overtuigend de nummer 1. Hans-Peter Denker eindigde met 9,5 punt als tweede en André van Dijk werd derde.

 

© VIDEO: Paul Achterbergterug naar overzicht
Hing Ting Lai wint derde schaaknacht De DongerKijk voor meer foto's op www.rtvnof.nl
© Foto's: Suzanne Klemann


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie