VIDEO: Spaarpot raakt steeds leger voor ondernemers · Foto('s): Demi Hoekstra
  Demi Hoekstra

VIDEO: Spaarpot raakt steeds leger voor ondernemers

woensdag 13 januari 2021

BUITENPOST – De huidige lockdown wordt met tenminste drie weken verlengd. Dit betekent dat veel ondernemingen tot en met negen februari hun deuren gesloten moeten houden. Veel ondernemers moeten daarom een beroep doen op hun spaarpot. 

Dit geldt ook voor Conny Huisma, schoonheidsspecialiste in Buitenpost. ,,De verlenging van de lockdown vind ik begrijpelijk, maar het is wel heel lastig allemaal op dit moment. We zijn al zo lang dicht en we krijgen vanuit de overheid weinig steun omdat wij niet aan de juiste criteria voldoen en dus kunnen wij daar niet gebruik van maken. Het wordt wel penibel zo langzamerhand. ”

De verlening van de lockdown is voor veel ondernemingen financieel dus een grote klap. Huisma: ,, Er komt niks binnen, dus ik gebruik nu mijn spaarpot en mijn pensioen.  Dat is een grote verandering, maar ook heb ik, vanwege alle onzekerheden, alle investeringen geschrapt en ook heb ik het vast in dienst nemen van een collega uitgesteld omdat je gewoon niet weet hoe het gaat lopen. ”

Net zoals het merendeel van de bedrijven, blijft ook de zaak van Huisma de komende weken dicht, al verveelt ze zich niet. Met verven, schilderen en online opleidingen vult Conny de dagen en zo komt ze de tijd wat door.

VIDEO: Spaarpot raakt steeds leger voor ondernemers · Foto('s): Demi Hoekstra
  Demi Hoekstra

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 22:00
  Capriccio
  In Capriccio laat Haite Schukking veel verschillende soorten klassieke muziek de revue passeren en vertel daarbij iets over de achtergronden van elke compositie. Vaak geniet je meer van een muziekstuk, als je iets weet over het ontstaan ervan en over de drijfveren van de componist.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2021 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?