VIDEO: Stedelijke Harmonie Dockum 140 jaar jong

Dinsdag 13-01-2015
DOKKUM - De Stedelijke Harmonie Dockum bestaat 140 jaar. Op zaterdag 13 december werd het jubileum groots gevierd met een galaconcert in theater Sense te Dokkum. De SHD nam het publiek mee op een bijzondere muzikale reis over de wereld! Aan dit concert werkten Davine, Gerrit Breteler en “Release” uit Dokkum tevens mee. Streekomroep RTV NOF maakte een video-registratie, waarvan deel 1 op Oudejaarsavond op televisie was te zien. Binnenkort wordt het concert nogmaals herhaald op het tv-kanaal (20 bij KabelNoord). 

Met zijn 140 jaar is de Stedelijke Harmonie Dockum één van de oudste harmonie-orkesten van Nederland. Het heeft een rijke geschiedenis  en is nog steeds een springlevende en gezellige vereniging. Het “Dockumer Muziek Corps” is op 4 mei 1874 opgericht vanuit de toenmalige Schutterij uit de stad Dockum en 9 leden van muziekvereniging “Tenuto”. Dit gebeurde op initiatief van muziekonderwijzer R.J. Bokelman. Men leende de instrumenten van “Tenuto” en trad op in het uniform van de Schutterij. De repetitie werd gewoon als dienst beschouwd.

De Stedelijke Harmonie Dockum staat sinds 2008 onder de bezielende leiding van Douwe Veenstra. De SHD heeft nu ongeveer 50 leden en 10 leerlingen. Er wordt wekelijks op de donderdagavond gerepeteerd. Het aanwezig zijn is geen ‘onderdeel van dienst’ meer maar een plezierige verplichting om samen muziek te maken. Meer informatie: www.harmoniedokkum.nl

 

 (C) Video: Paul Achterberg, Jan ten Hage & Wieger Postmaterug naar overzicht

© Foto's: RTV NOF


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie