VIDEO: Stemoproep namens Be Quick Dokkum, KF De Wâlden en SC Twijzel voor ‘Sportploeg van het jaar’

Donderdag 14-12-2017
NOORDOOST FRYSLÂN - De nominaties voor de RTV NOF Sport- en Ondernemersverkiezing 2017 zijn bekend. Vrijdagavond 19 januari 2018 worden de prijzen uitgereikt tijdens een live televisie-uitzending vanuit zalencentrum Old Dutch in De Westereen. Voordat het zover is mag iedereen stemmen. Als ‘Sportploeg van het jaar’ zijn genomineerd: Be Quick Dokkum, KF De Wâlden en SC Twijzel. Bekijk de presentatievideo en bepaal daarna je stem via deze link. Naast het publiek bepaalt een jury wie er dit jaar vandoor gaat met de titel: Sportploeg van het jaar. Deze categorie word gesponsord door Leffel Sportswear.

Be Quick Dokkum

Na vijftien jaar afwezigheid promoveerde Be Quick Dokkum in het seizoen 2016/2017 naar de eerste klasse. Na een mindere start in de competitie werden er elf wedstrijden op rij gewonnen. Deze uitstekende prestatie leverde de club een periodetitel op. In de nacompetitie werd eerst Gramsbergen in een tweeluik verslagen. Daarna volgden twee wedstrijden tegen Omlandia uit Ten Boer. In Ten Boer werd met 3-2 verloren, thuis met 4-0 gewonnen. De thuisprestatie gaf de doorslag en zorgde ervoor dat de Dokkumers promoveerden.

KF De Wâlden

KF De Wâlden vierde in mei 2017 op het veld het kampioenschap van de eerste klasse B en promoveerde hierdoor naar de Overgangsklasse-veld. Daarmee lieten ze verenigingen met een veel groter ledengebied, zoals Sparta Zwolle en Ritola Zuidlaren achter zich. Het team speelt nu op het hoogste niveau van de fusievereniging ooit, maar ook van de verenigingen waaruit ze twee jaar geleden zijn ontstaan, namelijk KC Tietjerk en KV DFD. In de zaalcompetitie wisten ze in de eerste klasse een verdienstelijke tweede plaats te behalen.

SC Twijzel

SC Twijzel eindigde op de tweede plaats achter kampioen Leovardia in het seizoen 2016/2017. Via de nacompetitie promoveerden de blauw-witten ten koste van RWF naar de derde klasse. Een historisch moment. Nog nooit eerder werd er gespeeld op dit niveau. Daarnaast werd ook het prestigieuze Allert Pol toernooi (5 tegen 5) gewonnen.

Vorig jaar ging HAVIC C1 (korfbal) uit Kollum en Harkema er met de prijs vandoor. Wie wint deze editie? Stemmen kan door hier te klikken.terug naar overzicht
Be Quick Dokkum promoveerde via de nacompetitie naar eerste klasseKF De Wâlden werd kampioen (veld) en promoveerde naar OvergangsklasseSC Twijzel promoveerde via de nacompetitie naar historische derde klasse
© Foto's: Eigen foto's


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie