VIOD en Anjum delen de punten · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

VIOD en Anjum delen de punten

zondag 12 maart 2017

Op een mooie voetbaldag kwamen VIOD en Anjum niet verder dan een gelijkspel. In een vermakelijke derby werd het 3-3. Beide teams begonnen sterk en fel aan het duel. Al na een paar minuten kreeg Anjum een hoekschop maar deze werd prima gepakt door VIOD keeper Otte Visser.

Gelijk hierna kreeg Sjoerd Visser na een goede aanval van de Driezumers de bal voor de voeten, maar kon het leder niet goed sturen en dus werd dit een prooi voor de keeper. Na een kwartier spelen was het Jouke Sjoerdstra die Gerald Mous kon bereiken op randje zestien. Mous bedacht zich niet en wist met een geplaatste bal Anjum keeper Lolke Dijkstra te verschalken. 1-0 voor de Driezumers. Even later weer een corner voor Anjum die voor de voeten kwam van Mark Jansma die zich niet bedacht en de bal snoeihard in het dak van de goal wist te schieten. Na wat kleine kansjes over en weer was het Jelmer Visser die in het strafschopgebied weg draaide van zijn tegenstander en werd aangetikt. De ervaren Visser voelde dat hij werd aangeraakt en ging liggen. De scheidsrechter kon niks anders dan de bal op de stip te leggen. Erik v.d. Veen nam de strafschop voor zijn rekening en schoot de bal perfect binnen. Met 2-1 op het scorebord gingen de teams de rust in.

Na een kwartier spelen in de tweede helft was het de vlugge Johan Boersma die zonder aanpakken door de defensie van VIOD mocht dribbelen. Hij haalde uit vanaf de zestien en liet Otte Visser kansloos, 2-2. In een sterke fase van Anjum was het de geheel vrijstaande Wiebe Dijkstra die binnen kopte uit een corner. De meegereisde lyts Mokum fans achter de goal vierden feest. Maar hun feestje duurde niet lang want na een inworp van Sjoerd Visser was het Marcel v.d. Meulen die weg draaide van twee Anjum spelers en Erik v.d. Veen voor de goal zag staan. Vd Veen nam de bal nog aan en tikte de bal beheerst in het hoekje tot grote opluchting van de Driezumers. Even later vond de leidsman het mooi geweest en was een gelijkspel gezien de wedstrijd terecht. Zaterdag aanstaande speelt VIOD wederom een thuiswedstrijd. Sc Berlikum komt om 14.30 op bezoek in Driezum.

Voor meer foto’s kijk op www.viod-driezum.nl (C) Verslag: Marcel van der Meulen

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
VIOD en Anjum delen de punten · Foto('s): Jacqueline Jongsma
VIOD en Anjum delen de punten · Foto('s): Jacqueline Jongsma
VIOD en Anjum delen de punten · Foto('s): Jacqueline Jongsma
VIOD en Anjum delen de punten · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 08:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 08:00 - 09:00
    Goed Gestemd
    Oebele en Sia Vries
  • 09:00 - 11:00
    Tsjerke-tsjinst
    Dienst uit de streek
  • 11:00 - 12:00
    Capriccio
    Haite Schukking
  • 12:00 - 14:00
    Blasmusik im Herzen
    Durk en Annelies
  • 14:00 - 17:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 17:00 - 18:00
    Geloven en Beleven
    Harry Nienhuis
  • 18:00 - 19:00
    Wâldklanken
    Harry Nienhuis
  • 19:00 - 21:00
    RTV Metalcafé
    Marcus en Jitse
  • 21:00 - 22:00
    Met de voet tussen de deur
    Martin van der Velde
  • 22:00 - 00:00
    New Age
    Kees Haremaker
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio