VIOD pakt punt bij Rottevalle

Zondag 11-02-2018
ROTTEVALLE - VIOD is zaterdagmiddag blijven steken op een 1-1 gelijkspel tegen vv Rottevalle. In een gelijk opgaande wedstrijd had er uiteindelijk ook nog meer ingezeten voor de Driezumers, maar men miste scherpte voor het doel en was Rottevalle doelman Robert de Jong een sta in de weg. Een mooi moment vandaag was de rentree in de basis van René van der Veen na een langdurige blessure.

Eerste helft
De wedstrijd begon tam van beide kanten en er waren heen en weer een paar kansen. Na een klein half uur spelen kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong door een eigen doelpunt van VIOD speler Harmen Schaafsma. De Driezumers deden er een schepje bovenop en na een paar opstootjes en goed veldspel gaf VIOD zichzelf en het meegereisde publiek een boost. Na een corner van VIOD talent Gerard Mous komt de bal voor de voeten van de kersverse heit Nykle Durk van der Valk die met een droge schuiver keeper Robert de Jong kansloos liet.

Tweede helft

Na de thee kwamen de Driezumers goed uit de startblokken. Het was de snelle Bauke Visser die door de defensie van Rottevalle dribbelde en Erik van der Veen kon bereiken. Maar de spits van VIOD tikte rakelings naast. VIOD drukte door en dit resulteerde in een paar grote kansen. Weer was het Bauke Visser die met een hoge voorzet ditmaal Gerard Mous vond maar net over kopte. Rottevalle kwam er nog een paar keer gevaarlijk uit via de verslagen Jorrit Schra, maar de buitenspeler was wederom niet scherp.

In de laatste minuten overleefde de thuisploeg op miraculeuze wijze een ouderwetse scrimmage, waarbij de bal de bal net over het doel ging. Hierna nog een paar kansen over en weer maar uiteindelijk delen Rottevalle en VIOD de punten. Volgende week zaterdag speelt VIOD om 14.30 op het kolkende sportpark Treffers Heech de belangrijke thuiswedstrijd tegen ODV.

Voor meer foto’s en info kijk op de nieuwe site van VV VIOD.

© Verslag: Marcel v/d Meulen

terug naar overzicht
VIOD pakt punt bij RottevalleVIOD pakt punt bij RottevalleVerslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Jacqueline Jongsma


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-23:00 | Harteklanken (Herh.)
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie