VIOD vergeet zichzelf te belonen tegen VV Anjum

Maandag 08-10-2018
ANJUM - Voor de tweede wedstrijd van dit seizoen moesten de Driesumers aantreden tegen en in Anjum. Onder perfecte weersomstandigheden werd er afgetrapt op sportpark ’t Kolkenfjild. Het werd een gelijk opgaande strijd waarbij de betere mogelijkheden in het voordeel van VIOD waren.

Van oudsher is de uitwedstrijd tegen Anjum een moeilijk neembare vesting voor VIOD. Vaak resulteren de krachtmetingen in doelpuntrijke duels waarbij Anjum vaak aan het langste einde trekt. Vandaag werd er tactisch gekozen om de ruimtes klein te houden en met snelle uitvallen gevaarlijk te worden voor het vijandelijke doel. In de eerste helft lukte dit behoorlijk, in de 5de minuut van de wedstrijd was het Renze Visser die op aangeven van Gerald Mous voor keeper Lolke Dijkstra verscheen, echter miste zijn inzet kracht om echt gevaarlijk te worden. In de 12de minuut was het wel raak voor VIOD, na goed doorzetten van Jelmer Roodhart kwam de bal bij Erik van der Veen. Deze snelde voorbij de Anjum-verdediging en kon vanuit een lastige hoek de 0-1 aantekenen.

VIOD liet het initiatief bij Anjum, maar bleef gevaarlijk via de snelle uitbraken. Zo ook in de 20ste minuut, Bauke Visser krijgt een grote kans op de 2-0 na een goede steekbal van Erik van der Veen. Zijn inzet mist echter precisie en zo kan keeper Dijkstra wederom redden. Vlak voor rust is het Anjum die voor het eerst echt gevaarlijk kan worden, dit resulteert direct in de gelijkmaker. Nadat Otte Visser een schot van Jan Tijtsma nog kan verwerken is het Stephan Overkempe die precies op de juiste plek opduikt om de bal tegen de touwen te werken.

Het niveau van de tweede helft was een tandje lager dan de eerste helft. Opgemerkt mag worden dat de VIOD verdediging vandaag als een huis stond. Onder leiding van Jouke Bosgraaf werd er zeer weinig weggeven. Jouke Sjoerdstra en René van der Veen bezorgden de gevaarlijke voorhoedespelers van Anjum een lastige middag. Waar Marcel van der Meulen, Ruben Roodhart en broertje Jelmer Roodhart het blok op het middenveld vormden. VIOD wist in de tweede helft nog tot één grote kans te komen, Erik van der Veen wist de bal voor het doel te krijgen. Bauke Visser kon het speeltuig net niet beroeren met zijn hoofd, waarna Nykle Durk van der Valk uit een mêlee van spelers pardoes voor zijn voeten kreeg. Helaas kon hij de bal niet onder controle krijgen waardoor Anjum – VIOD bleef steken op een 1-1 gelijkspel.

Al met al een gelijkspel waar beide ploegen wel mee konden leven. VIOD had mogelijk de betere kansen, echter had de wedstrijd beide kanten op kunnen gaan. Gezien de historie een mooi punt. Ze hopen jullie volgende week allemaal weer te verwelkomen, thuis op Treffersheech wordt om 14.30 uur afgetrapt tegen Veenhuizen.

terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-07:00 | Hollandse Nacht
07:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Goed gestemd
09:00-11:00 | Kerkdienst
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow (Herh.)
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Tobias Post
20:00-22:00 | Rock on Air
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie