VIP’s Kollumer Oproer aan achttiende-eeuws maal Friese Poort

Zondag 07-07-2019
KOLLUM - Salomon – Het Kollumer Oproer op het Maartensplein in Kollum is een groot succes. Er zijn inmiddels extra voorstellingen bij gekomen en publiek is enthousiast over het spektakel. Op alle fronten is het een bijzondere productie. De oplettende kijker van de voorstelling ziet ook Streekomroep RTV NOF verrassend dichtbij voorbijkomen. Voor vijftien studenten van ROC Friese Poort in Drachten is het ook een prachtproject. Zij verzorgden drie avonden het eten en drinken voor de vip-gasten in de Maartenskerk.

Vanaf half zes werden de speciale gasten in groepjes vanaf het Rechthuis in Kollum begeleid door een poortwachter naar de Maartenskerk. Hier werden ze welkom geheten door de gastvrouwen/heren van de Friese Poort Drachten onder leiding van Anco van Kammen. Een ieder kon plaatsnemen aan de voor hen gereserveerde tafel. Na een kleine toespraak werd er uitgelegd wat voor diner er door de studenten werd geserveerd; Pate van Gans – bietensalade – mosterdfruit – microleave creme, daarna hield oud-burgemeester Bilker een kleine toespraak.

Onder het hoofdgerecht, bestaande uit gepofte aardappel-runderstoof-bospeen, kwamen (Salomon Levi) Syb van der Ploeg en regisseur Steven de Jong langs de tafels om hier en daar een praatje te maken inclusieve leuke fotoshoots. Als dessert hadden de examenkandidaten een appelmousse-crumble-cake-framboos-creme gemaakt. Al met al een heerlijk diner! Bedacht, uitgewerkt en gemaakt door de topkoks en gastheren en dames van de Friese Poort voor hun examen. Met een luid applaus werd het diner afgesloten, velen waren onder de indruk wat deze studenten hadden neergezet, in één woord: klasse!

Daarna werden de vips naar de tribune gebracht, waar om 20.30 het Salomon – Het Kollumer Oproer van start ging. Ben je nog niet geweest? Er zijn dus extra avonden ingelast. Meer informatie hierover op: www.kollumeroproer.nl/tickets/

terug naar overzicht
VIP's Kollumer Oproer aan achttiende-eeuws maal Friese PoortStudenten Friese Poort verzorgen achttiende-eeuws maal Streekomroep RTV NOF is ook hier Verrassend Dichtbij
© Foto's: Peter Tromp & Sake Beerstra

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Bertus Hatzmann
20:00-22:00 | Weekend Kick-Off
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie