VV Anjum kan geen vuist maken tegen ONT · Foto('s):

VV Anjum kan geen vuist maken tegen ONT

zondag 27 november 2016

De laatste ontmoeting tussen beide teams in de competitie dateerde van het seizoen 2010-2011. Nadat de scheidsrechter voor de laatste keer blies, stond er een 1-1 eindstand op het scorebord. Een eindstand die ook genoteerd kon worden in de twee ontmoetingen daarvoor. Zowel in het seizoen 1992-1993 als in de voetbaljaargang 93-94 werden de punten gedeeld (1-1). Het “tussendoortje in de beker in het seizoen 2009-2010 leverde wel een duidelijke thuisoverwinning op: 6-1.

Zaterdagmiddag stonden twee ploegen tegen elkaar die resp. met 16- en 15 punten in de middenmoot van de derde klas bivakkeren. De voorbeschouwing op deze wedstrijd leverde geen eenduidige verwachting op. Met veel spanning werd afgewacht wat de tweemaal vijfenveertig minuten zouden opleveren. Het antwoord was duidelijk zo snel de afstand tussen Anjum en Opeinde kan worden afgelegd via de Centrale As, zo langzaam kwam de wedstrijd op gang. Er viel zeker aan de kant van Anjum weinig te beleven. Er was weinig om over naar huis te schrijven.

Anjum begint de wedstrijd met een 1-0 achterstand
Er waren nog geen twee minuten gespeeld of Anjum stond al op een 1-0 achterstand. Een lichte overtreding net binnen de beruchte lijnen leverde een strafschop op voor de thuisclub. Oebele Twijnstra verzilverde dit buitenkansje en schoot de geelhemden naar een 1-0 voorsprong. Anjum kon direct beginnen aan een inhaalrace. Een race die niet of nauwelijks voor enig gevaar zou zorgen. Het enige echte gevaarlijke moment voor het ONT doel kwam direct na de openingstreffer. Een mooie voorzet van Ietzen Eise Kloosterman belandde op het hoofd van mark Jansma. Zijn kopbal werd een prooi voor keeper Rory Bruinja. De toeschouwers kregen een afwachten ONT te zien en een Anjum team dat wel op jacht ging naar de gelijkmaker, maar geen bres kon schieten in de hechte ONT verdediging.

ONT stelt zege veilig
Ook in het tweede bedrijf eenzelfde spelbeeld. De keepers hadden een relatief rustige middag. Nee, ONT-Anjum zal niet de geschiedenisboeken ingaan als de meest boeiende ontmoeting. Na bijna een uur spelen werd de wedstrijd beslist, toen Otto Kooy de bal onberispelijk achter keeper Lolke Dijkstra schoot. De wedstrijd was gespeeld. In de laatste minuten van de wedstrijd wist Taeke van der Hoek de definitieve eindstand van 3-0 op het scorebord te zetten.

Zaterdag speelt Anjum de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar tegen buurtgenoot Dokkum. Aanvang 14.30 uur.