VV Ternaard MC naar finaleronde kerstzaalvoetbal in Franeker · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

VV Ternaard MC naar finaleronde kerstzaalvoetbal in Franeker

vrijdag 02 januari 2015

Ternaard MC junioren is afgelopen dinsdag doorgedrongen tot de finaleronde van het kerstzaalvoetbaltoernooi van de KNVB. Deze finaleronde zal aanstaande zaterdag 3 januari plaatsvinden in sporthal De Trije in Franeker.

Ternaard MC speelt op het veld in een competitie in de eersteklas voor zeventallen en werd het afgelopen najaar ongeslagen kampioen. Dit betekende het derde opeenvolgende kampioenschap en tevens won dit team vorig jaar ook nog de noordelijke KNVB beker. Kortom een zeer succesvol meidenteam. Tijdens dit zaalvoetbaltoernooi doen ook de elftallen mee. Het is dus een leuke uitdaging voor de MC junioren. Afgelopen maandag startte voor Ternaard MC de voorronde in Holwerd. Hier werden vier wedstrijden afgewerkt en deze werden alle vier gewonnen. De eerste wedstrijd tegen Broekster Walden werd met 4-0 gewonnen en daarna volgden Wardy 1-0, De Westereen 3-0 en Eastermar met 4-1.

Dit betekende dat Ternaard MC1 zich mocht opmaken voor de tweede ronde welke dinsdagmiddag plaatsvond in sporthal De Trimmer in Dokkum. De meiden waren zich er van bewust dat er deze middag meer tegenstand zou zijn en dat het niveau hoger zou liggen dan de dag daarvoor. De eerste wedstrijd ging tegen Hardegarijp en Ternaard begon furieus aan deze wedstrijd en wist al snel op voorsprong te komen. De voorsprong werd uitgebouwd naar 4-1 en Hardegarijp kon nog iets terug doen, maar verder dan 4-2 liet Ternaard het niet komen.

Dat deze wedstrijd veel energie had gekost bleek de volgende wedstrijd. Ternaard MC begon weer sterk aan deze wedstrijd en nam snel een 1-0 voorsprong tegen Buitenpost MC1. Door een tweetal fouten in de verdediging van Ternaard kwam Buitenpost sterk terug tot een 2-1 voorsprong. Ternaard ging vol voor de gelijkmaker maar de goal wilde niet vallen. Deze viel wel uit een goed uitgespeelde counter aan de andere kant en Ternaard verloor deze wedstrijd dus onnodig met 3-1.

Na twee wedstrijden kon de tussenstand opgemaakt worden en bleken Buitenpost MC1 en Trynwâlden MC1 de beste papieren te hebben met elk vier punten. Ternaard volgde met drie punten en dus moesten beide nog te spelen wedstrijden in ieder geval winnend worden afgesloten. Buitenpost verspeelde opnieuw punten tegen Hardegarijp door gelijk te spelen. Dit hield in dat Ternaard het weer in eigen hand had, maar moest het wel winnen van Trynwâlden. Deze wedstrijd werd bloedstollend spannend en Ternaard wist deze met 1-0 over de streep te halen. Hierna volgde nog een laatste wedstrijd en de meiden wisten inmiddels dat deze ook gewonnen moest worden wilde men doorgaan naar de finaleronde in Franeker. De laatste opponent  was Bergum – BCV en deze wedstrijd werd vrij simpel gewonnen met 3-0, mede doordat Bergum – BCV moegestreden was.

Dit hield in dat Ternaard MC zich mag opmaken voor een nieuwe uitdaging op zaterdag 3 januari in Franeker voor de finaleronde van het kerstzaalvoetbaltoernooi. Tegenstanders zullen zijn Leeuwarder Zwaluwen MC1, SJO Oostenburg MC1 en WTTC MC1. Al met al weer een knappe prestatie van het team van leidsters Corrie van der Weg en Thea van der Kooi en trainers Hendrikus Hoekstra en Rienk Sijens.

© Tekst: Jan Yde van der Kooi

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 17:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 17:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2021 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?