Waarom moet je een uitvaartverzekering afsluiten?

Woensdag 18-09-2019
DE WESTEREEN - Meer dan 70 procent van de Nederlanders hebben ondertussen al een begrafenisverzekering afgesloten, maar eigenlijk zou dit aantal nog veel hoger moeten zijn. Een uitvaartverzekering is namelijk ontzettend handig en belangrijk. Zo een verzekering heeft meerdere voordelen, zoals je in dit artikel kunt lezen. Het is overigens verstandig om te kijken welke begrafenisverzekering het beste is voor jou. Alle verzekeringen vergelijken is dan ook zeker aan te raden, zodat jij het perfecte uitvaartverzekering kiest.

Wat is een uitvaartverzekering?

Je sluit een uitvaartverzekering om jouw nabestaanden te beschermen tegen de enorme kosten van jouw uitvaart. Door te kiezen voor een begrafenisverzekering wordt jouw uitvaart volledig of gedeeltelijk vergoed door de verzekeraar. Dit geeft jou en jouw nabestaanden een rustig gevoel, aangezien de zaken rondom jouw overlijden al zijn geregeld van tevoren. Natuurlijk kun je ook geld sparen voor jouw uitvaart, maar alsnog is het aan te raden om een verzekering af te sluiten. Jouw spaargeld wordt namelijk niet direct gegeven aan jouw nabestaanden, hier gaat enige tijd over heen. Daardoor zullen jouw nabestaanden de uitvaartkosten zelf moeten betalen, wat je met een begrafenisverzekering kunt voorkomen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een uitvaartverzekering?

Het grootste voordeel van een uitvaartverzekering is dat jouw uitvaart vaak volledig wordt vergoed, al kan het bij sommige verzekeringen gedeeltelijk vergoed worden. Daarnaast wordt alle zorg van jouw uitvaart uit handen van de nabestaanden genomen, zodat zij zich volledig kunnen focussen op het rouwproces. Helaas heeft een uitvaartverzekeringen ook wat nadelen. Het is natuurlijk onbekend wanneer je overlijdt, dus je weet nooit hoeveel premie je in totaal gaat betalen. Hierdoor kan het gebeuren dat jouw premiebetalingen bij uitkering van de verzekering hoger is dan het uitgekeerde bedrag. Daarnaast zal de keuzevrijheid beperkt worden bij een begrafenisverzekering, jouw nabestaanden hebben minder diensten en producten waar ze uit kunnen kiezen.

Hoeveel kost een uitvaartverzekering?

Voor een uitvaartverzekering betaal je elke dag een bepaald bedrag, dit heet ook wel premie. De premie wordt bepaald op meerdere aspecten, maar er wordt namelijk gekeken naar jouw leeftijd op het moment van het afsluiten van de begrafenisverzekering. Jonge mensen hoeven soms maar een paar euro’s per maand te betalen voor zo een verzekering, terwijl senioren een veel hogere premie moeten betalen. Sommige vormen van een begrafenisverzekering zijn zelfs niet eens mogelijk voor ouderen, vaak is alleen de koopsom uitvaartverzekering een optie voor mensen die ouder zijn dan 65 jaar.

terug naar overzicht

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie