Warme Jaarmarkt in historisch centrum

Vrijdag 03-08-2018
DOKKUM - De nadruk van de jaarmarkt lag dit jaar in en om het gebied van De Zijl, Diepswal, Grote en Kleine Breedstraat, Hoogstraat, Bargemerk en Koornmarkt. Meer dan 100 kramen kwamen naar het fraaie historische centrum van Dokkum.

Wat kon u aantreffen: Houtsnijwerk, Nepalese artikelen, een stoel waarop u gemasseerd kunt worden, gerookte paling, zoete deegwaren, poffertjes, zelfgemaakte jam, boerenkaasjes, Chinese artikelen, handgemaakte Zuid Amerikaanse producten, Kip van Krijn, Friese klompen, . Er is een stand van Vluchtelingenwerk die heerlijke zelfgemaakte gerechten van “All over the World” voor een billijke prijs verkopen. Wie is daar niet nieuwsgierig naar? Tevens hadden de Fa. Werkman en Fa. Terpstra een leverancier uitgenodigd met demonstraties van bijzondere producten. De hengelsport vereniging had een kraam om potentiële nieuwe leden te werven. Ze vertelden graag over deze sport. Bij de stand van Kr8 kon u terecht voor de algehele mens……

Bij de Fa. Rosier op de stoep kon u kennis nemen van de actie rondom het Dokkumer Stadsdraaiorgel ‘de Granaet’. De Hr. Anjema vertelde in geuren en kleuren over het stadorgel wat hopelijk in september weer door de straten van Dokkum kan gaan.

Tussen 16 en 20 uur schalden de vrolijke klanken van dixieland orkest McDixie Swing Company over de jaarmarkt. Dit en nog veel meer kon u al slenterend ontdekken.

Tussendoor kon u genieten wat Dokkum zoal nog meer te bieden heeft zoals kanoën, kerk bezichtigingen, museum bezoek en natuurlijk de gezellige terrasjes overal in de binnenstad.

De jaarmarkt duurde tot 21.00 uur, waarbij vooral in de koelte van de avonduren de mensen door de straten van Dokkum gingen om langs de koopwaar te gaan, Tot laat in de avond was het gezellig en aangegaan vertoeven op de terrassen in de stad.

terug naar overzicht
Warme Jaarmarkt in historische centrumMeer foto's en info: www.rtvnof.nl
© Foto's: Bote Sape Schoorstra

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie