Wat voor bureau past het beste in jouw situatie? · Foto('s): 

Wat voor bureau past het beste in jouw situatie?

zondag 04 april 2021

LEEUWARDEN – Het bureau is hét stuk interieur op je werkplek waar je je werkzaamheden aan uitvoert. Het bureau is de stabiele basis van de gehele werkplek en dient dan ook perfect de passen bij jouw situatie. Steeds meer mensen hebben niet enkel een bureau op het kantoor van het werk staan, maar hebben ook een bureau in de thuissituatie staan. Dit komt natuurlijk doordat het thuiswerken sinds 2020 steeds noodzakelijker is geworden. Om je te helpen bij het vinden van jouw perfecte bureau hebben we in deze blog de verschillende soorten bureaus voor je uitgezet!

Vast bureau

Een vast bureau is over het algemeen het goedkoopste bureau. Als je niet veel geld wilt uitgeven aan een bureau, maar wel een stevig en goed bureau wilt dan is een vast bureau een goede optie voor jou. Als je kiest voor een vast bureau is het belangrijk om de hoogte van het bureau in het achterhoofd te houden. Je kunt deze namelijk niet in hoogte verstellen en daarom is het belangrijk dat het bureau bij aanschaf op jouw ideale hoogte staat.

In hoogte verstelbaar bureau

Het in hoogte verstelbaar bureau is een stukje duurder dan het vaste bureau. Het in hoogte verstelbare bureau heeft enkele voordelen ten opzichte van het vast bureau maar ook zeker enkele nadelen. De nadelen hangen in dit geval met name samen met het prijsverschil ten opzichte van het vaste bureau. Een in hoogte verstelbaar bureau is ideaal voor werkplekken waar meerdere mensen aan hetzelfde bureau dienen te werken. Voor een bureau in de thuiswerk situatie kan dit relevant zijn als bijvoorbeeld de ene dag jij thuiswerkt en de andere je dag je partner. Als jij als enige aan het bureau werkt, dan hoef je deze over het algemeen niet in hoogte te verstellen. Je bent dan net zo goed en goedkoper uit met een vast bureau.

Sta zit bureau

In een tijd waarin ergonomie op kantoren centraal staat kan ook de ontwikkeling van het bureau niet stilstaan. De sta zit bureaus zijn hier het schoolvoorbeeld van. Met een sta zit bureau kun je het bureau zo ver in hoogte verstellen dat deze op stahoogte kan worden gezet. Je kunt door gebruik te maken van een sta zit bureau gedurende de dag van houding wisselen. Zo kun je een paar uur zittend werken en vervolgens een paar uur staand. Dit is goed voor het menselijk lichaam omdat je niet continu in dezelfde houding blijft zitten. 

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 16:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 16:00 - 18:00
  Op naar het weekend!
  Peter Visser neemt je mee het weekend in met gezellige muziek.
 • 18:00 - 20:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio