Water drinken: de makkelijkste en gezondste keuze

Vrijdag 12-01-2018
BUITENPOST - De gemeente Achtkarspelen is gestart met een project om waterdrinken te stimuleren. ‘Jong geleerd is oud gedaan’, aldus wethouder Sjon Stellinga. ‘Als je vroeg begint met water drinken, weten kinderen niet beter’. Ouders van kinderen die negen maanden worden, krijgen op het consultatiebureau informatie over water drinken en waarom dat een betere keuze is dan suikerhoudende dranken.

Drinkbeker

Kinderen uit de doelgroep (0-4 jaar) krijgen een beker met daarop het logo ‘Drink Water!’ Daarbij ontvangen de kinderen en hun ouders een prentenboekje over water drinken en uitleg waarom water drinken uit een beker een goed is. Water drinken en drinken uit een beker vraagt om gewenning. De verpleegkundige van het consultatiebureau zal bij het bezoek van negen maanden, elf maanden en twee jaar aandacht schenken aan het drinken van water.

Project

Het project zal vier jaar draaien, op die manier is er continuïteit en worden alle kinderen in de leeftijdscategorie in Achtkarspelen bereikt. De gemeente werkt samen met pre-logopiste Allegonda Prins en GGD-jeugdverpleegkundige Joke Halsema.

Fotobijschrift: 

Wethouder Sjon Stellinga reikt de drinkbeker uit aan Rico en moeder Ida Jager

terug naar overzicht

© Foto's: Rik Schoonhoven


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-21:00 | Weekend Kick-Off
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie