Werkbezoek PvdA Fryslân aan Streekomroep RTV NOF · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Werkbezoek PvdA Fryslân aan Streekomroep RTV NOF

zondag 21 november 2021

DE WESTEREEN – Statenleden Edou Hamstra en Jaap Stalenburg van de PvdA Fryslân kwamen zaterdag in gezelschap van het Friese Tweede Kamerlid Habtamu de Hoop naar de studio van Streekomroep RTV NOF in De Westereen voor een werkbezoek. Van Marc Visch (directeur-bestuurder) en Marius Snyders van branche-organisatie NLPO kregen zij een uitleg over de streekomroep-vorming en de financiering hiervan. 

Het bestuur van RTV NOF gaf op haar beurt informatie over de groei die de omroep voor Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel, Noardeast-Fryslân en Dantumadiel de laatste jaren heeft meegemaakt. Door deelname aan diverse pilots heeft de omroep een dagelijkse nieuwsredactie kunnen vormen die items maakt ook voor Omrop Fryslân en de NOS. Echter nu de pilots binnenkort deels stoppen dreigt de omroep (evenals collega’s in het land) terug te vallen naar een vrijwilligersorganisatie. De aanwezigen onderstreepten de wens voor een structurele toereikende basisbekostiging van de streekomroepen in Nederland.

De Hoop gaf aan de verkregen informatie mee te zullen nemen naar het eerst volgende media-debat in de Kamer in Den Haag, waarin ook gesproken zal worden over de toekomst en financiering van de lokale omroepsector.

 

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Werkbezoek PvdA Fryslân aan Streekomroep RTV NOF · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio