Wind en Blauw Wit’34 te sterk voor SC Veenwouden · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

Wind en Blauw Wit’34 te sterk voor SC Veenwouden

zondag 10 februari 2019

SC Veenwouden leed op het stormachtige Wiarda complex in Goutum een 6-3 nederlaag tegen de nummer twee van de ranglijst Blauw Wit’34. Gezien de weersomstandigheden had deze wedstrijd beter afgelast kunnen worden, want de wind maakte goed voetbal onmogelijk.

De thuisclub, die individueel over wat meer kwaliteiten beschikt dan SCV, ging beter met de omstandigheden om en won verdiend. Al na drie minuten was het raak voor de thuisclub dat in de eerste helft de wind mee had. Tim van Dijk schoot vanaf een meter of 25 op het doel en gedragen door de wind sloeg de bal als een kanonskogel in het doel: 1-0. In de 23e minuut werd het 2-0 toen een corner van Tim van Dijk in een keer in het doel waaide. Nog binnen het half uur blunderde de verdediging van SCV en profiteerde Kayin Kleefstra: 3-0.

De gasten kwamen kwalijk van de eigen helft, maar dachten na 31 minuten op 3-1 te komen toen Wytze Veenstra fraai raak schoot, maar de grensrechter stak daar onterecht een stokje voor. In de 38e minuut brak Floris Boonstra op de rechterkant door en hij bepaalde de ruststand op 4-0. De gasten hadden na de thee het windvoordeel en gingen in de aanval maar vergaten hun defensieve taken. Dit leidde ertoe dan Guido Bemelmans 5-0 kon aantekenen na aangeven van Floris Boonstra. In de 60e minuut was het opnieuw raak toen Floris Boonstra zwak verdedigen afstrafte: 6-0.

SC Veenwouden bleef de aanval zoeken en dat leidde in de 65e minuut tot de 6-1 toen Stefan Jan Sijtsma zwak uitverdedigen afstrafte. Drie minuten later zorgde Sybrand de Graaf voor 6-2 door na een mooie combinatie met Wytze Veenstra af te ronden. In de 78e minuut bepaalde Wytze Veenstra de eindstand op 6-3 door uit een voorzet van Andries Hoekstra raak te koppen. Gezien de kansen had een 9-6 eindstand op het scorebord ook niet misstaan. Scheidsrechter Vincent Buitenhuis hield de kaarten op zak.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?