‘Winkelaanbod binnenstad Dokkum moet compacter’ · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

‘Winkelaanbod binnenstad Dokkum moet compacter’

zaterdag 01 februari 2014

“Er is best wel wat veranderd de laatste jaren in Dokkum op het vlak van winkelaanbod”, vertelde ondernemer Bert Reinders zaterdag in de Weekend Nieuwsshow. Hij is lid van de werkgroep binnenstadmanagement. Afgelopen week werd bekend dat zij onder leiding van de binnenstadsmanager Olaf Busch ook het komende jaar worden ingezet.  Reinders, in het dagelijks leven eigenaar van de HEMA in Dokkum zag het aanbod in de stad de laatste jaren ingrijpend veranderen. Zo is de Zuiderschans ontstaan met grootwinkelbedrijven en is er daardoor ruimte gekomen in de binnenstad. Om deze aantrekkelijk te houden zijn er een aantal factoren die een rol spelen. Er is wel ruimte, maar vastgoedeigenaren zouden opnieuw moeten bekijken wat hun pand nou echt waard is en wat een realistische huur is. De prijzen zijn op dit moment vaak nog te hoog en daarom blijven winkelpanden leeg, verklaarde Reinders in de uitzending op RTV NOF.

Ongeveer vijftien panden binnen de stadswallen staan op dit moment leeg. Ondernemers uit de Bonifatiusstad zijn daarom blij met de voortzetting van het binnenstadsmanagement. Dik een jaar is de werkgroep nu bezig met het zoeken naar zogenaamde ‘unieke’ winkeltjes. Deze moeten echter niet hetzelfde zijn als bijvoorbeeld in Burgum of Surhuisterveen. De kern moet goed worden en de versnippering moet tegengegaan worden. Maar men moet wel realistisch zijn dat  het niveau van enkele jaren terug niet meer realiseerbaar is, dus moet men toe naar een compacte kern. Een rij winkels, zonder leegstaande panden, aldus Reinders.

De historische binnenstad van Dokkum is nu voor veel mensen een te goed bewaard geheim. Mensen die voor het eerst in de stad komen zijn onder de indruk, volgens Reinders. De proef met het gratis parkeren valt daarom in goede aarde bij de winkeliers, ze volgen de discussie rondom dit thema met extra interesse. Dit is zeer belangrijk, want in eigenlijk alle plaatsen met een gelijke omvang hoeft niet betaald te worden voor een parkeerplaats. Functies die in het verleden naar de rand van de stad zijn gegaan zoals theater, zouden eigenlijk weer in de binnenstad moeten komen nu daar ruimte is. Echter valt en staat dat uiteraard met financiering. Het komende jaar wordt verder gewerkt aan onder andere de aanpak van leegstand, de structuurversterking, de beleving en sfeer in de winkelstraten en de marketing en promotie van Dokkum.

Luister hieronder naar het fragment van RTV NOF Weekend Nieuwsshow met Bert Reinders:

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
‘Winkelaanbod binnenstad Dokkum moet compacter’ · Foto('s): RTV NOF
‘Winkelaanbod binnenstad Dokkum moet compacter’ · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 19:00
  Hitz op Tongersdei
  Sjoerd Gjalt de Vries
 • 19:00 - 20:00
  Jazz Go Blue
  Gert Nitters
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Albert de Vries
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio