Wonen Noordwest Friesland investeert in dorpen

Dinsdag 21-01-2020
HALLUM - Wonen Noordwest Friesland blijft investeren in de dorpen in haar werkgebied. Zo worden er in de dorpen Hallum, Berltsum, Menaldum en Bitgummole na de sloop van een aantal woningen in totaal 28 duurzame nieuwe huurwoningen gebouwd. 15 van deze woningen worden levensloopgeschikt, met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. De overige woningen zijn voor 1-2 persoonshuishoudens. Deze woningen worden duurzaam gebouwd. Er is geen gasaansluiting aanwezig. Er wordt een luchtwarmtepomp geïnstalleerd en de bewoners gaan elektrisch koken.

Op maandag 20 januari ondertekenden Henk Dedden, directeur Friso Bouwgroep, en Martine Huizinga, directeur-bestuurder Wonen Noordwest Friesland, op het kantoor van Wonen NWF de bouw- en aannemingsovereenkomst voor de uitvoering van nieuwbouw van deze 28 woningen.

Volgens de heer Dedden blijft het gezamenlijk zetten van een handtekening onder een overeenkomst altijd een mooi startmoment van een bouwtraject. ‘ We ha der nocht oan! ’ aldus Dedden. ‘ Wonen NWF blijft investeren in betaalbare en duurzame woningen in de dorpen. Dit doen we zodat on ze hu urders fijn kunnen wonen in een leefbare woon omgeving ’ zo geeft mevrouw Huizinga aan.

In Hallum worden aan de Finne 11 nieuwe huurwoningen gerealiseerd, 4 levensloopgeschikte woningen en 7 voor 1-2 persoonshuishoudens. In Berltsum gaat het om 3 levensloopgeschikte woningen aan de Sportleane, in Menaldum om 4 levensloopgeschikte woningen aan de Orxmasingel. Tot slot worden in Bitgummole 10 nieuwe huurwoningen gebouwd aan de Terhornestrjitte, 4 levensloopgeschikte woningen en 6 voor 1-2 persoonshuishoudens. Medio april wordt gestart met de bouw, oplevering van deze woningen wordt in oktober van dit jaar verwacht.

terug naar overzicht
Handdruk op overeenkomst mevrouw Huizinga directeur-bestuurder Wonen Noordwest Friesland en de heer Dedden, directeur Friso Bouwgroep3d Impressie levensloopbestendige woning3d Impressie 1-2 persoonswoning
© Foto's: Eigen foto's

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie