Wonen Noordwest Friesland investeert in dorpen · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Wonen Noordwest Friesland investeert in dorpen

dinsdag 21 januari 2020

Wonen Noordwest Friesland blijft investeren in de dorpen in haar werkgebied. Zo worden er in de dorpen Hallum, Berltsum, Menaldum en Bitgummole na de sloop van een aantal woningen in totaal 28 duurzame nieuwe huurwoningen gebouwd. 15 van deze woningen worden levensloopgeschikt, met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. De overige woningen zijn voor 1-2 persoonshuishoudens. Deze woningen worden duurzaam gebouwd. Er is geen gasaansluiting aanwezig. Er wordt een luchtwarmtepomp geïnstalleerd en de bewoners gaan elektrisch koken.

Op maandag 20 januari ondertekenden Henk Dedden, directeur Friso Bouwgroep, en Martine Huizinga, directeur-bestuurder Wonen Noordwest Friesland, op het kantoor van Wonen NWF de bouw- en aannemingsovereenkomst voor de uitvoering van nieuwbouw van deze 28 woningen.

Volgens de heer Dedden blijft het gezamenlijk zetten van een handtekening onder een overeenkomst altijd een mooi startmoment van een bouwtraject. ‘ We ha der nocht oan! ’ aldus Dedden. ‘ Wonen NWF blijft investeren in betaalbare en duurzame woningen in de dorpen. Dit doen we zodat on ze hu urders fijn kunnen wonen in een leefbare woon omgeving ’ zo geeft mevrouw Huizinga aan.

In Hallum worden aan de Finne 11 nieuwe huurwoningen gerealiseerd, 4 levensloopgeschikte woningen en 7 voor 1-2 persoonshuishoudens. In Berltsum gaat het om 3 levensloopgeschikte woningen aan de Sportleane, in Menaldum om 4 levensloopgeschikte woningen aan de Orxmasingel. Tot slot worden in Bitgummole 10 nieuwe huurwoningen gebouwd aan de Terhornestrjitte, 4 levensloopgeschikte woningen en 6 voor 1-2 persoonshuishoudens. Medio april wordt gestart met de bouw, oplevering van deze woningen wordt in oktober van dit jaar verwacht.

Wonen Noordwest Friesland investeert in dorpen · Foto('s): Eigen foto's
Wonen Noordwest Friesland investeert in dorpen · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 17:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 17:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?