Word jij de eerste kinderburgemeester van de gemeente Noardeast-Fryslân?

Donderdag 10-10-2019
DOKKUM - De nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân is op zoek naar haar eerste kinderburgemeester. Is dit iets voor jou? Meld je dan uiterlijk 16 oktober 2019 aan! Wat doet een kinderburgemeester? Als kinderburgemeester ben je aanwezig bij activiteiten voor kinderen, bijvoorbeeld de intocht van Sinterklaas. Soms houd je een toespraakje en ook kunnen kinderen bij je terecht als ze leuke ideeën hebben voor de gemeente.

Van de kinderburgemeester wordt verwacht dat hij of zij genoeg tijd heeft, het leuk vindt om in de belangstelling te staan en een beetje vlot kan praten (liefst ook in het Fries). De kinderburgemeester woont in de gemeente Noardeast-Fryslan en zit in groep 7 of 8 van een basisschool. Als we heel veel aanmeldingen krijgen, gaan we een voorronde houden. Hoe we dat gaan doen, krijg je zo gauw mogelijk na 16 oktober te horen.

Op woensdagmiddag 6 november vindt dan de echte verkiezing plaats in de raadzaal van het gemeentehuis in Kollum. Ben je één van de geselecteerde kandidaten, dan mag je klasgenoten, vrienden en familieleden meenemen naar Kollum. We vragen je dan om uit te leggen waarom je kinderburgemeester wilt worden en waarom je denkt dat je daar geschikt voor bent. Een groep mensen uit de gemeenteraad kiest daarna de nieuwe kinderburgemeester. Dat wordt dan ook meteen bekendgemaakt. De kinderburgemeester wordt op donderdagavond 7 november door de gemeenteraad benoemd. Als de gemeente heel veel aanmeldingen krijgen, gaan ze een voorronde houden. Hoe ze dat gaan doen, krijg je zo snel mogelijk na 16 oktober te horen

Kijk op www.noardeast-fryslan.nl/kinderburgemeester.

Je kunt je aanmelden via het aanmeldingsformulier. Op het formulier staat aangegeven hoe en waar jij je kunt aanmelden.

 

terug naar overzicht

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie