WTOC bekert verder na winst op Sc Twijzel · Foto('s): Jantsje Wiersma
  Jantsje Wiersma

WTOC bekert verder na winst op Sc Twijzel

zondag 17 november 2019

In een levende wedstrijd met alle ingrediënten die voetbal aantrekkelijk maken won WTOC de wedstrijd tegen Twijzel met 0-4. Vanaf het begin zat WTOC goed in de wedstrijd.
Prima voetballend werd Twijzel onder druk gezet. Uit een vrije trap van Wierd de Vries liet doelman Tristan van Wieren de bal los de inzet van Jaap de Bruin pareerde hij waardoor een doelpunt werd voorkomen. In de 17e minuut kwam WTOC op een 0-1 voorsprong. Nyckele Smeding zijn voorzet werd door Jaap de Bruin binnengekopt.

Twijzel probeerde het wel maar kwam niet verder dan een paar mogelijkheden die geen gevaar opleverden. In de 27e minuut een vrije trap van Wierd de Vries eindigde in de linker bovenhoek 0-2. Een inzet van Johannes van der Meulen werd door Taede van der Ploeg net voor de doellijn tot hoekschop verwerkt.

Wierd de Vries begon een overtreding in de zestien op Marco Boorsma. Strafschop oordeelde scheidsrechter Attema. Menno Blom schoot de bal op de paal waarna WTOC de bal weg kon werken.

De tweede helft begon met een offensief Twijzel .WTOC had er de handen vol aan. De onderkant lat behoedde WTOC van een treffer. Door deze aanvallende speelwijze kon WTOC gevaarlijk counteren. Twijzel kreeg de tweede strafschop na hands van Johannes van der Ploeg. Weer nam Menno Blom de strafschop nu schoot hij de bal in de andere hoek. Het was doelman Geoffrie Hoiting die hem van scoren afhield.

Een terugspeelbal van Hielke van der Meulen verdween in eigen doel en bezorgde WTOC de 0-3. WTOC kreeg de mogelijkheid om de score op te voeren. Jan Kempennar schoot voor open doel in het zijnet. Nyckele Smeding werd een kans ontnomen door de doelman. Even later was het wel raak. Tjamme Wiersma schoot op de lat. De terugspringende bal werd door Nyckle Smeding ingeschoten 0-4.
De wedstrijd was gespeeld Twijzel berustte in de uitschakeling. Met dit voetbal en inzet moeten er in de competitie punten gepakt kunnen worden
Komende zaterdag de uitwedstijd tegen VenV Garijp.

• 00:00 - 08:00
  • 08:00 - 09:00