Zeevrouwen spelen Musical op het Maartensplein in Kollum

Vrijdag 13-09-2019
KOLLUM - Vijf vrouwen met vijf verschillende karakters, spelen een musical vol met humor en drama verlangens, frustraties en dromen in een dorp waar alles naar zee ademt.

Dit werd vrijdagmiddag 13 sept opgevoerd op het Maatensplein in Kollum. Een unieke openluchtvoorstelling in het kader van het 50 jarig bestaan van het Lauwersmeer. De ervaringen van de vrouwen als metafoor voor de transformatie van de Lauwerszee naar het prachtige natuurgebied het Lauwersmeer. Een unieke openluchtvoorstelling in het kader van het 50 jarig bestaan van het Lauwersmeer..

De vijf vrouwen worden geconfronteerd met het nieuws dat ze worden afgesloten van hun bron, de zee. Door hun ervaringen, de vriendschappen en hun persoonlijke transformatie kreeg de toeschouwer een indruk van de impact van de afsluiting van de Lauwerszee. Een musical vol met humor en drama, mooie muziek, stoere en zoetgevooisde stemmen, accordeon en ukelele én, zoals het een echte musical betaamt, een goed einde!

De openluchtvoorstelling Zeevrouwen de Musical toerde deze zomer langs de dorpen rondom het Lauwersmeer en de Waddenkust. De voorstelling werd goed bezocht en zeer enthousiast ontvangen door het publiek en speelt op unieke plekken in samenwerking met de lokale dorpen en horeca.

De voorstelling werd in de dorpen rondom het Lauwersmeer en langs de Waddenkust gespeeld op 19 heel verschillende locaties. Het is een klapstoelvoorstelling, dus het publiek werd verzocht z’n eigen klapstoel mee te nemen.

Regie:Ton Rohde,Tekst en Muziek:Ellen Kiewiet, Zang en Spel: José Timmer,Anne Ermens,Marinke Hamers, Anka Roggeveen en Ellen Kiewiet. Muzikanten:Moniek Bollen Accordeon en Eric Bosma Ukelele.Arrangementen zang: Marijke Harsevoort. Productie: De Lachende Paardenbloem, producties in het Wild.

De unieke openluchtvoorstelling in het kader van het 50 jarig bestaan van het Lauwersmeer werd goed bezocht. Vrijdagavond 13 sept in Munnekezijl. Zaterdagmiddag 14 sept in Vierhuizen, avond in Zoutkamp. Daarna is de voorstelling nog te zien op 28 september in Oostmahorn en Suyderoog

terug naar overzicht
Zeevrouwen spelen Musical op het Maartensplein in KollumZeevrouwen spelen Musical op het Maartensplein in KollumMeer foto's en verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie