Zoekmachine optimalisatie (SEO) in Fryslân · Foto('s): 

Zoekmachine optimalisatie (SEO) in Fryslân

woensdag 22 mei 2019

Wat is een SEO specialist?

Om die vraag te beantwoorden moet we eerst kijken wat SEO is. SEO is een afkorting die je vaak als vakterm terugziet binnen de online marketingwereld. SEO staat voor Search Engine Optimisation. In het Nederlands vertaald is dat zoekmachine optimalisatie. Dat geldt meestal voor Google omdat dat nou eenmaal de pagina is die door de meeste mensen ter wereld wordt gebruikt, maar denk ook aan bijvoorbeeld Bing of Yahoo. Ook die worden nog steeds dagelijks door mensen gebruikt om te zoeken. Een SEO specialist is dus iemand dus alles weet op het gebied van SEO. Een echte expert dus. Een SEO specialist houdt zich niet direct bezig met advertenties. Dat is het SEA gedeelte. Een belangrijk verschil omdat een SEO specialist zich richt op het gratis verkeer naar de website toe. Niet door middel van advertenties.

Wat doet een SEO specialist allemaal?

Een SEO specialist zorgt voor een aantal dingen. De SEO specialist heeft dus heel veel kennis van alles op het gebied van SEO, deze kennis moet ingezet worden om de zoekresultaten van jouw pagina te verbeteren. Mensen zoeken via bijvoorbeeld Google naar iets. Bij de resultaten die worden weergegeven moet jouw pagina zo hoog mogelijk scoren. Hoe hoger de pagina in Google staat hoe meer kans je hebt op bezoekers naar jouw pagina. Behalve het analyseren van de data van jouw website, moet er ook gewerkt worden aan de opvolging daarvan. Hoe krijg ik nog meer bezoekers naar mijn website? Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van je site. Het schrijven van hele goede content ook. Zorg ervoor dat je hiermee bezig blijft. Een SEO specialist zal je hierin absoluut moeten adviseren of het misschien wel voor je oppakken. Op de hoogte zijn van alle nieuwtjes en trends op het gebied van SEO is ook iets wat je van een SEO specialist mag verwachten. Delen van kennis, of in ieder geval de kennis die betrekking heeft op jouw website is belangrijk. Zonder kennis deling met je SEO specialist zal je niet snel verbeteringen zien in de resultaten van je website.

Hoe wordt ik een SEO specialist in Fryslan?

Helaas zijn er nog geen opleidingen beschikbaar vanuit de MBO in Leeuwarden of Sneek, NHL Hogeschool biedt ook geen opleidingen aan of WO instellingen. Wellicht gaat dit in de toekomst wel komen omdat online natuurlijk een steeds belangrijker onderdeel wordt van onze samenleving. Scholen zullen daar op een gegeven moment iets mee moeten gaan doen, maar tot op heden kan je op een hele hoop andere manier SEO specialist worden. Online is er heel veel informatie beschikbaar. Ook zijn er veel workshops en cursussen te volgen via het internet. Vergeet niet dat bijvoorbeeld Youtube ook een heel waardevol medium is om SEO specialist te worden. Het up to date houden van je kennis blijft heel erg belangrijk, juist omdat er zoveel en in korte tijd gebeurt op het gebied van SEO.

Als SEO specialist zal je altijd genoeg werk hebben. Er is heel veel behoefte aan goede SEO kennis en er komen dagelijks veel bedrijven bij die online gevonden moeten worden en seo uitbesteden.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?