Zwaagwesteinde te sterk voor Harkema Opeinde · Foto('s):

Zwaagwesteinde te sterk voor Harkema Opeinde

dinsdag 05 mei 2015

Zwaagwesteinde heeft zondagmiddag in de goed bezochte Wâldenderby tegen Harkema Opeinde een ruime 4-1 overwinning weten te behalen. Man of the match was Jan Eisma die 3 maal het doel wist te vinden. Door deze overwinning is de thuisclub gestegen naar de 3e plaats. Het hoogtepunt van de middag vond eigenlijk al voor de wedstrijd plaats toen Marcel Smit vanaf de middenstip zijn lied “De Westereen” ten gehore bracht. De wedstrijd tussen de Readtsjes en het al gedegradeerde Harkema Opeinde ging alleen nog om de eer en dit was te merken want de inzet en passie die normaal kenmerkend zijn voor deze derby ontbraken deze middag. In de 1e helft kwam de thuisclub al in de 6e minuut op voorsprong via Jan Eisma die, in de rebound, het schot op de lat van Tjalling van der Galiën wist binnen te schieten. Na deze snelle voorsprong speelde Zwaagwesteinde in een veel te laag tempo en waren de beste kansen voor de bezoekers. Nadat Wilbert Huitema in de 20e minuut al een grote kans had gemist werd het na een half uur spelen gelijk toen Wilbert Huitema, na een overtreding op Sjirk Bruining, uit een strafschop wist te scoren.

Ook in de 2e helft was aanvankelijk voor het publiek weinig te genieten totdat in het laatste kwartier de thuisclub toch nog toesloeg. In de 74e minuut wist Jelger Castelein via een intelligente pass Tjalling van der Galiën te bereiken, wiens afgemeten voorzet door Jan Eisma van dichtbij bij de 2e paal kon worden binnen gewerkt 2-1. In de 83e minuut viel de beslissing, nadat het schot van Tjalling van der Galiën via de handen van de Harkema Opeinde doelman op de paal belandde, was het weer Jan Eisma die het attentste was en zijn 3e doelpunt wist te scoren. Net als bij de 2-1 stond de grensechter van de gasten weer met de vlag omhoog maar de uitstekend leidende scheidsrechter Wever negeerde terecht deze vlagsignalen. Het slotakkoord was voor, de van een lange blessure teruggekeerde, Wessel Wiersma die in blessuretijd de 4-1 eindstand op het scorebord wist te zetten. Een verdiende, maar wel geflatteerde overwinning voor De Westereenders in deze laatste competitie thuiswedstrijd van het seizoen.

Volgende week speelt Zwaagwesteinde nog een uitwedstrijd tegen Harlingen. Of hierna nog een toetje (nacompetitie) volgt is afhankelijk van de resultaten van DTD en Drachten. Alleen wanneer Drachten de uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat Lemmer wint en DTD niet wint gaat de laatste periode naar Drachten en vist Zwaagwesteinde achter het net.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00