Zwaagwesteinde wint nipt van Geel Wit · Foto('s):

Zwaagwesteinde wint nipt van Geel Wit

maandag 16 maart 2015

Na twee nederlagen op rij is Zwaagwesteinde er zondagmiddag in geslaagd de punten thuis te houden. Na een spannende wedstrijd werd het Amelander Geel Wit met 2-1 verslagen. Door deze overwinning hebben de Readtsjes de vierde plaats in de 3e klas vast in handen met een voorsprong van vijf punten op Harlingen.

De wedstrijd van zondagmiddag was de laatste wedstrijd van zondag één die vanuit de oude accommodatie werd gespeeld omdat 24 maart de oude kantine tegen de vlakte gaat. Na een rommelig begin waarin het spel veelvuldig stil lag wegens blessurebehandelingen kreeg de thuisclub na veertien minuten spelen de eerste kans. Na een pas van Henk van der Wal op Jan Eisma wist deze de vrijstaande Peter Jan Schuts te bereiken maar diens inzet ging net naast.

De wat gemakkelijker spelende gasten wisten in de vijfentwintigste minuut op voorsprong te komen via een kopbal bij de tweede paal van de geheel vrijstaande Jurjen Metz. Hierna probeerde Zwaagwesteinde de bakens te verzetten en kreeg enkele mogelijkheden, o.a. een vrije trap van Henk van der Wal (na een overtreding op de prima spelende, onvermoeibare Tjitze van der Land) die net door doelman Pieter Oene Smit werd naast getikt. In de zevenendertigste minuut wisten de Readtsjes toch gelijk te komen, na een corner volgde een scrimmage in het strafschopgebied waar Zwaagwesteinde na een lichte overtreding op Mark Vaatstra, een strafschop kreeg, die onberispelijk door Peter Jan Schuts werd binnengeschoten 1-1.

In de zesenveertigste minuut leek Zwaagwesteinde na een goede aanval op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. In de zesenzestigste minuut weet de thuisclub toch op voorsprong te komen toen Jan Eisma na een pas van Lieuwe de Roos, wel of niet buitenspel staande, mocht doorspelen en de bal koelbloedig binnenschiet 2-1. Nadat Henk van der Wal een minuut later, na een onnodige overtreding zijn tweede gele kaart kreeg, was het duidelijk dat  Zwaagwesteinde nog een moeilijke slotfase tegemoet ging. De Amelander ploeg, van ex Zwaagwesteinde trainer Cees Slotemaker, drukte de tien Westereenders ver terug op eigen helft maar met kunst en vliegwerk wist de hardwerkende en gehavende  thuisclub (door blessures in de slotfase moest aanvaller Hette Visser nog back spelen) Geel Wit van de verdiende gelijkmaker af te houden zodat, na zeven minuten blessuretijd, scheidsrechter Kloetstra voor de laatste keer floot, een zwaarbevochten 2-1 overwinning voor het team van trainer Henk Buning op het scorebord stond.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00