Verkozen tot ‘Onderneming van het jaar’: Haitsma Beton! · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

Verkozen tot ‘Onderneming van het jaar’: Haitsma Beton!

zaterdag 21 januari 2017

In de categorie ‘Onderneming van het jaar’ van de RTV NOF Sport- & Ondernemersverkiezing 2016 maken gevestigde bedrijven in de regio kans op de titel. Bedrijven die Noordoost Fryslân op de kaart zetten en hiervoor waardering verdienen.

De prijs is mogelijk gemaakt door Hellema Notaris in Dokkum, die het als een stimulans ziet voor ondernemers. ,,Ik ondersteun deze prijs graag, met deze prijs kunnen ondernemers laten zien wat hen onderscheidt ten opzichte van andere bedrijven in de regio”, aldus Sijtze Hellema.

Tijdens de live televisie-uitzending van RTV NOF in Partycentrum Old Dutch werd Haitsma Beton uit Kootstertille verkozen tot ‘Onderneming van het jaar 2016’. Hiermee zijn ze de opvolgers van Probo die er vorig jaar met de prijs vandoor ging. Haitsma Beton is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van prefab betonnen elementen, barriers en heipalen en is bij de bouw van vele kunstwerken betrokken.

De gekromde liggers en randliggers voor de ovonde bij Quatrebras op de Centrale As zijn bijvoorbeeld door het Tilster bedrijf vervaardigd. Het bedrijf is met ruim honderd jaar expertise een solide factor voor de bouw en infrastructuur van Nederland en omringende landen. Die positie danken zij vooral aan hun pioniersgeest en ambitie om klantgericht te denken en te leveren.

Haitsma Beton is een gevestigde naam in de regio en zet Noordoost Fryslân op de kaart ook buiten Nederland. Ook is het bedrijf voortdurend bezig met innovatie en duurzaamheid. Één van de doelstellingen is om betonmengsels nagenoeg CO2 neutraal te ontwerpen. De prijs werd onder luid applaus in ontvangst genomen door directeur Wim Cornello.

,,Dat is geweldig natuurlijk. De regio is belangrijk voor ons, dus ik zou zeggen ‘Let’s make Noordoost-Friesland great again!’’ zei de directeur van Haitsma Beton.

Overige genomineerden

De overige genomineerden in deze categorie waren: Kollumer Koerier uit Kollum en Van den Berg Isolatiehandel in Marrum. De Kollumer Koerier is gespecialiseerd in het vervoeren van kleine tot grote pakketten. Het bedrijf gebruikt daarbij een innoverend volgsysteem in de auto’s. Van den Berg Isolatiehandel bewerkt isolatiemateriaal door het nieuw leven in te blazen en werkt met duurzame materialen en denkt aan het milieu.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 16:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 16:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio