3 redenen waarom je een pentest nodig hebt en hoe je die kunt uitvoeren · Foto('s): Pexels
  Pexels
RECLAME

3 redenen waarom je een pentest nodig hebt en hoe je die kunt uitvoeren

dinsdag 29 november 2022

LEEUWARDEN – Penetratietesten, ook bekend als Pentest of Red Team testen, is een activiteit die organisaties helpt de effectiviteit van hun beveiligingscontroles te verifiëren. Daarom is het voor elk bedrijf essentieel om af en toe een dergelijke test te laten uitvoeren. Een pentest wordt uitgevoerd door een pentest bedrijf. Dit zijn onafhankelijke partijen die proberen beveiligingskwetsbaarheden en exploits binnen de cyber infrastructuur van een organisatie te identificeren. Deze blog geeft je 3 redenen waarom je de Pentest van het bedrijfsnetwerk zou moeten laten uitvoeren, dus blijf lezen!

Het uitvoeren van een Pentest verzekert de veiligheid van de gegevens

Gegevens zijn een van de meest waardevolle activa voor elke organisatie. Als je geen gegevensbeveiliging hebt, heb je niets. Daarom moet je ervoor zorgen dat de gegevens veilig zijn. Hoewel gegevensbeveiliging belangrijk is voor alle bedrijven, is het nog belangrijker voor organisaties die privégegevens opslaan, zoals zorgverleners, banken en financiële organisaties. Zorgverleners moeten zich houden aan strenge regels om ervoor te zorgen dat ze de privégegevens van hun patiënten beschermen. Banken hebben ook de verantwoordelijkheid om de gegevens van hun klanten te beschermen. Financiële organisaties moeten ook de gegevens van hun klanten en hun eigen gevoelige gegevens beschermen. Hoewel veel organisaties beveiligingsprocedures hebben ingesteld, zijn deze procedures mogelijk niet effectief. Daarom is het belangrijk om de beveiliging van de organisatie te testen om er zeker van te zijn dat de gegevens beschermd zijn. Wanneer je een pentest uitvoert, verzeker je je van de beveiliging van de gegevens door eventuele hiaten in de beveiligingsprocedures op te sporen. Je kunt dan de nodige stappen ondernemen om de gaten te dichten.

Je zult weten wat het uitgangspunt is

Wanneer je een pentest uitvoert, weet je wat het uitgangspunt is. Dit helpt je om doelen te stellen voor het digitale beveiligingsprogramma van de organisatie. Als de pentest bijvoorbeeld aantoont dat een webapplicatie niet veilig is, kan het een goed idee zijn om een doel te stellen om deze binnen zes maanden veilig te maken. Door doelen te stellen voor het beveiligingsprogramma kun je prioriteiten stellen. Als je bijvoorbeeld ontdekt dat je verschillende wijzigingen moet doorvoeren, weet je welke wijzigingen het belangrijkst zijn en wanneer je ze moet doorvoeren. De pentest zal je helpen realistische doelen te stellen voor de digitale beveiliging van de organisatie. Misschien ontdek je dat de huidige beveiligingsmaatregelen voldoende zijn en dat je slechts een paar wijzigingen hoeft aan te brengen om de beveiliging verder te verbeteren

Het zal aantonen hoe veerkrachtig de infrastructuur is

Je wilt weten hoe veerkrachtig de infrastructuur is. Je wilt weten hoe deze bestand is tegen een aanval. Dit is iets waarmee een pentest je kan helpen. Wanneer je een pentest bedrijf inhuurt en hen vraagt een aanval op de infrastructuur uit te voeren, zullen zij ontdekken wat de zwakke punten zijn. Ze zullen ook testen om te zien welke gegevens beschikbaar zijn op het internet die er niet zouden moeten zijn. Dit is goed omdat het je een idee geeft waaraan je moet werken. Het zal je laten zien wat er ontbreekt en waar je moet verbeteren. Zo kun je de nodige aanpassingen maken, zodat je voorbereid bent op echte situaties. Bekijk hier de laatste berichten over cybersecurity.

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio