Anjum trekt aan het kortste eind in Veenhuizen · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Anjum trekt aan het kortste eind in Veenhuizen

zondag 15 mei 2022

VEENHUIZEN – Op 5 maart werd op ’t Kolkenfjild te Anjum de wedstrijd tussen Anjum en Veenhuizen gespeeld. In een doelpuntrijk treffen en onder de wieken van molen de Eendracht trok Anjum met 4-3 aan het langste eind.

Zaterdagmiddag stond de return op het programma. Op sportpark Achter de molen, stond dezelfde eindstand op het scorebord. Deze keer trok Anjum aan het kortste eind.

De belangen

De thuisclub is in een spannende strijd gewikkeld om de niet gewenste nacompetitie te ontlopen. Anjum staat op plek 3 met één punt achterstand op de nummer 2. De plek op de ranglijst die aan het einde van het seizoen recht geeft op de zo gewenste nacompetitie. Beide teams begonnen aan de wedstrijd met veel invallers. Zo stond de Anjum verdediging onder leiding van Yorrick Elzinga.

Anjum buigt achterstand om in voorsprong

De 61 toeschouwers die rond het hoofdveld hun plekje hadden gevonden, zagen een open en sportieve wedstrijd. Na een goede openingsfase van de withemden met kansjes voor Gerwin Dijkstra en Jan Tijtsma en Johan Boersma, was het toch de thuisclub die halverwege de eerste helft de 1-0 liet aantekenen. Het was Sjoert Giezen die zijn eerste doelpunt van de middag maakte. Lang kon Veenhuizen niet genieten van deze voorsprong. Uit een mooi aangesneden vrije trap van Gerwin Dijkstra, kwam de bal voor de voeten van  Anjum middenvelder Arjen Schregardus. Keeper Marc Gjaltema hoorde de bal voorbij komen. 1-1.  Net voor de pauze van een kwartier bracht Jan Tijtsma met een individueel hoogstandje Anjum op een 1-2 voorsprong.

Anjum ziet voorsprong verdwijnen

Ook tijdens de start van het tweede bedrijf waren de eerste schermutselingen voor het doel van de thuisclub. Toch wisten de manschappen van trainer coach Hendrik Timmer de Anjum verdediging het eerste kwartier na de rust onder druk te zetten. Coen Schmidt en Sjoert Giezen wisten keeper Lolke Dijkstra echter niet te passeren. Tot halverwege de tweede helft.  Op dat moment moest de Anjum sluitpost het antwoord schuldig blijven op een schitterende vrije trap van Brian Giezen. De bal verdween van zo’n 20 meter met een fraaie krul in de kruising.

Slotfase met kansen over en weer

Het antwoord op de 2-2 tussenstand kwam weldra van de equipe van Sip Jaap Bos. Kappend en draaiend manoeuvreerde Jan Tijtsma zich in kansrijke positie. Zijn inzet belandde in het net achter het doel van de thuisclub. Met het ( soms noodgedwongen) inbrengen van diverse (jeugdige) invallers gingen beide teams op jacht naar de drie punten.

De gasten slaagden in hun missie. Met nog ongeveer 15 minuten te spelen maakte Sjoert Giezen dankbaar gebruik van de ruimte die hij kreeg op de rand van het zestien meter gebied. Hij schoot onberispelijk de 3-2 tegen de touwen. Anjum zette alles op alles om toch met een resultaat uit de Veenkoloniën te vertrekken. Met stormram en good old Anne Zijlstra  werd de jacht op de 3-3 ingezet. Het resulteerde in twee vrije trappen van Jan Tijtsma op de rand van het strafschopgebied.

Beide vrije trappen verdwenen echter net over de kruising in de ballenvanger achter het doel. Op het moment dat Coen Schmidt in de toegevoegde tijd de 4-2 liet aantekenen, leek de wedstrijd beslist. Het laatste wapenfeit was echter van Jan Tijtsma. Zijn boogballetje was keeper Gjaltema te machtig. Ondanks enkele spannende toegevoegde minuten kwam in de tussenstand van 4-3 geen verandering. Anjum trok aan het kortste eind.

Conclusie

Door deze nederlaag ziet Anjum de achterstand op Rijperkerk dat op plek 2 staat, oplopen tot vier punten. Met nog drie finales voor de boeg is er nog van alles mogelijk in de tombola van de derde klas B, achter kampioen Leovardia. Zaterdag speelt Anjum de thuiswedstrijd tegen Minnertsga. Aanvang 14.30 uur.

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00